Ειδήσεις

Μάζεψε τις πεσμένες πινακίδες ο Δήμος

Μαζεύτηκαν χθες Παρασκευή από το Δήμο Ηρακλείου οι πεσμένες πινακίδες των οδών Γορτύνης και Ηφαίστου, μετά το δημοσίευμα της "Νέας Κρήτης". Χαμόγελα και ανακούφιση από τους περίοικους, που είδαν μετά από μεγάλα χρονικά διαστήματα να αποκαθίσταται το πρόβλημα στις εν λόγω περιοχές.

Επρόκειτο πάντως για άμεση παρέμβαση του Δήμου, καθώς οι αρμόδιοι βρέθηκαν στα εν λόγω σημεία πρωί-πρωί.

«Ανταποκρινόμενη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου και συγκεκριμένα το Τμήμα Κυκλοφορίας στο δημοσίευμα της εφημερίδας σας και του portal neakriti.gr αναφορικά με την προβληματική σήμανση, άμεσα και με υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου, έδωσε λύση στο πρόβλημα αποκαθιστώντας όπου αυτό εκρίθη αναγκαίο», τόνισε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Χάρης Μαμουλάκης.

Υπενθυμίζεται πως οι δύο πινακίδες βρίσκονταν σύρριζα κομμένες και πεσμένες στο οδόστρωμα, αποτελώντας κίνδυνο για διερχόμενους οδηγούς και πεζούς. Παραλίγο, δε, να σημειωθούν και ατυχήματα, όπως είχαν αναφέρει κάτοικοι της περιοχής.

Η μία πινακίδα, όπου αναγράφεται η οδός Γορτύνης και υπάρχει επάνω της και το σήμα του μονόδρομου για τα αυτοκίνητα που διέρχονται από τη Μίνωος, ήταν πεσμένη στο πεζοδρόμιο της εν λόγω οδού τουλάχιστον δύο μήνες.

Ελάχιστα μέτρα παρακάτω, στην περιοχή της Μάχης Κρήτης και στη συμβολή της με την οδό Ηφαίστου, άλλος ένας σιδερένιος στύλος με σήματα του ΚΟΚ βρισκόταν κομμένος σύρριζα και πεσμένος στο πεζοδρόμιο τουλάχιστον ένα μήνα.

Ιωάννα Βλαχάκη

Σχόλια