Ειδήσεις

Συγκλονιστικές οι προσπάθειες διάσωσης 35χρονου κτηνοτρόφου

Με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη ευχαριστεί τους ανθρώπους που τον έσωσαν ο 35χρονος κτηνοτρόφος Μανόλης Ιατράκης από τις Ασίτες Ηρακλείου, ο οποίος κινδύνευσε σοβαρά το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν παγιδεύτηκε στο χιόνι και ήταν αδύνατο να μετακινηθεί καθώς υπέστη κρυοπαγήματα.

Σωτήρες του δύο αστυνομικοί από το Τμήμα του Αγίου Μύρωνα που έφτασαν στο σημείο στο οποίο παγιδεύτηκε και τον κουβάλησαν στους ώμους τους για να τον γλιτώσουν.

Ο 35χρονος είχε πάει με τα πόδια να ταΐσει τα ζώα του περπατώντας πάνω στο χιόνι. Επιστρέφοντας πάγωσε και ήταν αδύνατο να κινήσει τα πόδια του. Ο ίδιος τηλεφώνησε στους συγγενείς του, που βγήκαν στο βουνό μαζί με αστυνομικούς και πυροσβέστες για να τον βρουν.

Ο Μανόλης Ιατράκης έζησε ώρες αγωνίας καθώς είχε πέσει από ύψος 3 μέτρων, όταν το χιόνι υποχώρησε. Όταν τον εντόπισαν ήταν εντελώς ακίνητος. Ο αστυνομικός Γιώργος Καροφυλλάκης τον πήρε στους ώμους του και τον μετέφερε όσο μπόρεσε να περπατήσει και ο ίδιος στο χιόνι, ενώ όταν λύγισε ανέλαβαν δράση ένας συνάδελφός του, τα ξαδέλφια και ο θείος του 35χρονου.

«Τους ευχαριστώ όλους γιατί δε με άφησαν να πεθάνω αβοήθητος. Τα ξαδέλφια μου, το θείο μου, τους πυροσβέστες και πάνω απ' όλα τον αστυνομικό που πήρε την απόφαση να με σηκώσει μόνος του, όσο άντεχε ο άνθρωπος, και να δώσει λύση στο πρόβλημα πώς να με μεταφέρουν».

Όταν τον παρέδωσαν στο ΕΚΑΒ οι διασώστες έκοψαν τις γαλότσες του και ξεκόλλησαν με δυσκολία τις κάλτσες από το δέρμα του. Όπως του είπαν οι γιατροί στο Βενιζέλειο όπου νοσηλεύτηκε προληπτικά, τα πόδια του σώθηκαν την τελευταία στιγμή.

Έλλη Κοκάλη

Σχόλια