Ειδήσεις

Αίσιο τέλος για τους εγκλωβισμένους της Μονής Κουδουμά

Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση απεγκλωβισμού των 50 αποκλεισμένων στη Μονή Κουδουμά. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 4 από αυτούς απεγκλωβίστηκαν διά θαλάσσης με τη βοήθεια του Λιμενικού Σώματος, ενώ οι υπόλοιποι πήραν το δρόμο της επιστροφής, αφού τα εκχιονιστικά μηχανήματα άνοιξαν δρόμο διαφυγής.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που ακολουθεί όπου καταγράφεται το εκχιονιστικό την ώρα που προσπαθεί ανοίξει το δρόμο:

Στο σημείο είχε σπεύσει από τις 7 το πρωί του Σαββάτου όχημα με 3 πυροσβέστες που περίμεναν να ανοίξει το δρόμο εκχιονιστικό για να συνδράμουν από ξηράς.

Αποκλεισμένοι στη Μονή

Πάντως δε λείπει και η δυσαρέσκεια από τους ανθρώπους που φιλοξενούνταν προσωρινά σε κελιά της Μονής, απευθύνοντας μάλιστα έκκληση μέσω του neakriti.gr να αρθεί ο αποκλεισμός τους καθώς οι συνθήκες παραμονής τους είναι δύσκολες, οι προμήθειες της Μονής έχουν μειωθεί δραματικά, ενώ σε όλα αυτά, λόγω του ότι κάποιοι έφτασαν από Θεσσαλονίκη και Κύπρο, προστίθεται ένας ακόμη πονοκέφαλος καθώς έπαψαν να ισχύουν και τα εισιτήρια επιστροφής τους.

Από την πλευρά της η δημοτική Αρχή Γόρτυνας είχε επιδοθεί σε αγώνα δρόμου με τη βοήθεια ερπυστριοφόρου οχήματος για να καθαρίσει τους δρόμους.

Βάλια Μπούη - Φιλία Σαριδάκη

Σχόλια