Ειδήσεις

Άγριος καβγάς στη Σύμη για τα παρκαρισμένα Ι.Χ.

Μια απλή υπόδειξη, «να μην παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους στο δρόμο, γιατί εμποδίζουν την κυκλοφορία» είχε ως συνέπεια τη γενικευμένη σύρραξη δύο οικογενειών στην Κάτω Σύμη.

Το ζήτημα λαμβάνει άλλες διαστάσεις, αφού η μια οικογένεια είναι του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βιάννου και η άλλη του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Κάτω Σύμης.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο πατέρας του δεύτερου είπε με ευγένεια στο γιο του πρώτου, που διατηρεί κατάστημα εστίασης στην πλατεία του χωριού, «να μην παρκάρουν τα αυτοκίνητα εντός του δρόμου, γιατί, λόγω και του χιονιού, δυσχεραίνεται η ομαλή διέλευση των οχημάτων».

Τότε βγήκε έξαλλος από το κατάστημά του ο έτερος αδερφός και επιτέθηκε, αρχικά φραστικά, στον πατέρα του προέδρου του χωριού, ενώ στη συνέχεια άρχισαν και οι χειροδικίες, οι ύβρεις και οι απειλές. Βλέποντας ο πρόεδρος του χωριού τον καβγά από το κατάστημα εστίασης που διατηρεί λίγα μέτρα πιο πάνω, έστερξε για να βοηθήσει τον πατέρα του, αλλά και να συνδράμει στην εκτόνωση της κατάστασης.

Ωστόσο, ο οξύθυμος νεαρός ήταν υπερβολικά εξαγριωμένος και κανείς δεν μπορούσε να τον ηρεμήσει! Μάλιστα, όπως μας είπαν κάτοικοι του χωριού, «ούτε τη μητέρα του προέδρου του χωριού σεβάστηκε, η οποία "εισέπραξε" κάποιες… ψιλές». Αργότερα, στον καβγά ενεπλάκη και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και, όπως μας είπαν, «αντί να συνδράμει στην εκτόνωση της κατάστασης, έβαλε λάδι στη φωτιά». Ευτυχώς, οι ψυχραιμότεροι κάλεσαν την Αστυνομία, οπότε συνελήφθησαν και οι τέσσερις εμπλεκόμενοι και οδηγήθηκαν αρχικά στο Α.Τ. Βιάννου και στη συνέχεια στον εισαγγελέα υπηρεσίας.  

Το περιστατικό αυτό δεν είναι το μοναδικό ανάμεσα στις δύο οικογένειες, που αν και υπάρχουν μεταξύ τους συγγένειες και συντεκνιές, εντούτοις συχνά υπάρχουν διαφωνίες και προστριβές. Οι συγχωριανοί επιρρίπτουν ευθύνες στους "μεγάλους" των δύο οικογενειών, οι οποίοι έχουν μεταφέρει τις "σκουριές" των στους νεότερους, ενώ δε λείπουν κι εκείνοι που φοβούνται τα χειρότερα.

Όπως μας είπαν κάτοικοι του χωριού, οι δυο οικογένειες έχουν τόσο πολιτικές, όσο και επαγγελματικές διαφορές. Από το περιβάλλον του προέδρου του χωριού, μας είπαν ότι πριν λίγες ημέρες έγινε μια απλή παρατήρηση στο συγχωριανό του «να προσέχει τα αιγοπρόβατά του γιατί προκαλούν ζημιές στα ελαιόδεντρα και οι συγχωριανοί δυσανασχετούν», οπότε και δέχτηκε ξανά την μήνι και τις απειλές του οξύθυμου νεαρού κτηνοτρόφου. Όπως προαναφέρθηκε, οι εμπλεκόμενοι προσήχθησαν στον εισαγγελέα, ο οποίος αναμένεται σήμερα να απαγγείλει τις κατηγορίες και σύμφωνα με τις πληροφορίες θα αφεθούν ελεύθεροι για να λύσουν τις διαφορές τους σε τακτική δικάσιμο.

Το περιστατικό αυτό έχει προκαλέσει θλίψη στην τοπική κοινωνία, ενώ για το ζήτημα ενημερώθηκε ο δήμαρχος Βιάννου, ο οποίος και θα προσπαθήσει, όπως μας είπε, να βοηθήσει στην εκτόνωση της κατάστασης.   

Του Μανόλη Σπανάκη

Σχόλια