default-image

Συζήτηση περί πληοροφοριακού συστήματος "Εργάνη" στον ΟΑΕΔ

Κρήτη
Συζήτηση περί πληοροφοριακού συστήματος "Εργάνη" στον ΟΑΕΔ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την αποδοτικότητα του πληροφοριακού συστήματος "Εργάνη" συζήτησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Σενετάκης κατά την επίσκεψη του στο γραφείο του ΟΑΕΔ στο Ηράκλειο.

Κατά τη συνάντηση του με τον περιφερειακό διευθυντή, κ. Παπαδάκη Κωνσταντίνο και τον διευθυντή κ. Γιάννη Πάγκαλο, ο κ. Σενετάκης επιβεβαίωσε ότι το σύστημα που απεικονίζει τη ροή της απασχόλησης, πράγματι επιτυγχάνει την καταπολέμηση της ανεργίας και της αδήλωτης εργασίας, της λεγόμενης "μαύρης εργασίας".

Ο περιφερειακός διευθυντής τόνισε την παρουσία του "Εργάνη" στις εργασίες του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού υποστηρίζοντας τον εκσυγχρονισμό των δικτυακών υπηρεσιών. Όπως είπε, η ηλεκτρονική αναβάθμιση προσφέρει σημαντικά οφέλη, μεταξύ άλλων ταχύτητα και οικονομία, στοιχεία βασικά για την προαγωγή ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας.

Ο βουλευτής Ν.Δ. Ηρακλείου τοποθετήθηκε στη συζήτηση ενθαρρύνοντας τις προσπάθειες που σημειώνονται κεντρικά και περιφερειακά για περαιτέρω αναβάθμιση του συστήματος. Επιδιώκοντας μέσω αυτής την υλοποίηση των σημείων «Υπηρεσιών μιας στάσης» προς όφελος του πολίτη και τάσσοντας υπέρ της καινοτομίας και της τεχνολογικής ανάπτυξης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News