default-image

Αίσια κατάληξη η περιπέτεια του αποκλεισμένου κτηνοτρόφου στη Δίκτη

Κρήτη
Αίσια κατάληξη η περιπέτεια του αποκλεισμένου κτηνοτρόφου στη Δίκτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και μπορεί τα δύσκολα να πέρασαν στο μεγαλύτερο ποσοστό για το Οροπέδιο Λασιθίου με την ηλεκτροδότηση να έχει αποκατασταθεί στο σύνολο της, το περιφερειακό οδικό δίκτυο να έχει αποκατασταθεί και περιπτώσεις αποκλεισμένων οικισμών να μην υφίστανται ,αίσια κατάληξη είχε όμως και  η επιχειρηση εντοπισμού ενός κτηνοτρόφου που για παραπάνω από τρία 24ώρα ήταν αποκλεισμένος στο ποιμνιοστάσιο του στην θέση Βαθειά στο όρος Δίκτυ.

Η επιχείρηση προσέγγισης προς το ποιμνιοστάσιο του με έναν φορτωτή συνοδευόμενο από κλιμάκιο του πυροσβεστικού σταθμού του Οροπεδίου Λασιθίου ολοκληρώθηκε με επιτυχία γύρο στις 7 το απόγευμα και ο κτηνοτρόφους πήρε τον δρόμο της επιστροφής δίνοντας έτσι και τέλος στην αγωνία των δικών του ανθρώπων .

Ενώ υπάρχει και άλλος ένας κτηνοτρόφος στην περιοχή Ζυγωματάρι  που δεν έχει δώσει σημεία ζωής αλλά εκτιμάται και από τους οικείους του ότι δεν κινδυνεύει και δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.

Πάντως όπως έχει αποφασιστεί και την Δευτέρα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στο Οροπέδιο που βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αίτημα που έκανε δεκτό σήμερα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας .

Κατά τα άλλα η κατάσταση σήμερα στο Οροπέδιο που δεν χιονίζει είναι καλή ,όμως ο Δήμαρχος του Οροπεδίου Λασιθίου εφιστά την προσοχή των οδηγών .θέλοντας να προλάβει τα χειρότερα και ενδεχομένως άσχημες καταστάσεις που προκύψουν το Σαββατοκύριακο με εκδρομείς που θελήσουν να κατευθυνθούν προς τα ορεινά και να απολαύσουν το χιόνι.

Όπως λέει στο neakriti.gr ναι μεν οι δρόμοι έχουν ανοίξει , τουλάχιστον μέχρι την Κερά η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά , ωστόσο πρόβλημα ενδεχομένως να προκύψει από εκείνο το ύψος και μετά καθώς χιόνι υπάρχει ακόμη δεξιά και αριστερά των δρόμων και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις η κυκλοφορία οχημάτων και από τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας συγχρόνως καθίσταται δύσκολη έως και ανέφικτη .

Βάλια Μπουη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News