Ειδήσεις

Εγκλωβισμένα παραμένουν 50 άτομα στη Μονή Κουδουμά

Εγκλωβισμένα από την περασμένη Τρίτη βρίσκονται πενήντα άτομα στην Ιερά Μονή Κουδουμά, οι οποίοι πήγαν για προσκύνημα και τελικά η κακοκαιρία τους κράτησε αποκλεισμένους για παραπάνω από τέσσερα 24ωρα.

Η σφοδρή χιονόπτωση των προηγούμενων ημερών συντέλεσε στο να κλείσει ο δρόμος από και προς την Ιερά Μονή, με το ύψος του χιονιού να ξεπερνά τα δύο μέτρα και παρά τις προσπάθειες εκχιονιστικών μηχανημάτων, μέχρι στιγμής παραμένουν οι αποκλεισμένοι μαζί με τους μοναχούς και μάλιστα δίχως να είναι σε θέση να επικοινωνήσουν με δικούς τους ανθρώπους, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας μέσω κινητών τηλεφώνων.   

Μεταξύ των προσκυνητών που ήρθαν για τη γιορτή Θεοφανείων από Κύπρο και Θεσσαλονίκη, δύο μωρά που είναι άρρωστα και χρήζουν άμεσης ιατρικής περίθαλψης.

Πάντως δε λείπει και η δυσαρέσκεια από τους ανθρώπους που φιλοξενούνται προσωρινά σε κελιά της Μονής, απευθύνοντας μάλιστα έκκληση μέσω του neakriti.gr να αρθεί ο αποκλεισμός τους καθώς οι συνθήκες παραμονής τους είναι δύσκολες, οι προμήθειες της Μονής έχουν μειωθεί δραματικά, ενώ σε όλα αυτά, λόγω του ότι κάποιοι έφτασαν από Θεσσαλονίκη και Κύπρο, προστίθεται ένας ακόμη πονοκέφαλος καθώς έπαψαν να ισχύουν και τα εισιτήρια επιστροφής τους.

Από την πλευρά της η δημοτική Αρχή Γόρτυνας έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου με τη βοήθεια ερπυστριοφόρου οχήματος για να καθαρίσει τους δρόμους, ωστόσο μέχρι και αυτή την ώρα το χιόνι φθάνει σε τέτοιο ύψος που δεν έχει καταστεί κάτι τέτοιο δυνατό.

Οι προσπάθειες αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι αύριο με το πρώτο φως της ημέρας, ενώ σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Καλαϊτζάκη στο neakriti.gr, αποκλεισμένοι εξακολουθούν να παραμένουν και κάτοικοι στο χωριό Άγιος Ιωάννης, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύουν. Και εκεί αρμόδια συνεργεία του Δήμου θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν την περιοχή αύριο το πρωί. Ευχάριστα πάντως είναι τα νέα όσον αφορά τα Καπετανιανά, περιοχή που παρέμενε για παραπάνω από δύο 24ωρα αποκλεισμένη λόγω της κακοκαιρίας, ωστόσο σήμερα ο δρόμος άνοιξε και η κυκλοφορία διεξάγεται πλέον κανονικά.

Βάλια Μπούη 

Σχόλια