default-image

Άγ. Νικόλαος: Μάζεψαν 3.000 € σε έρανο για το νοσοκομείο

Κρήτη
Άγ. Νικόλαος: Μάζεψαν 3.000 € σε έρανο για το νοσοκομείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρολά κατεβάζει ξανά η Παιδιατρική Κλινική Αγίου Νικολάου, αφού, όπως όλα δείχνουν, το θέμα του παιδίατρου που αναμενόταν να έρθει από την Ικαρία κόλλησε στη γραφειοκρατία του ΦΕΚ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, παρόλο που έχει μπει η υπογραφή και όλα ήταν έτοιμα, 20 του μήνα η κλινική αναμένεται και πάλι να κλείσει για 7 τουλάχιστον ημέρες, με την αγωνία των γονιών να κορυφώνεται όσο δε γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_cygu178j/

Ωστόσο, τη στιγμή που το νοσοκομείο αντιμετωπίζει τα κενά σε ειδικότητες και τη μείωση του προϋπολογισμού κατά 50% από το 2011, ο Σύλλογος Αλλοδαπών Αγίου Νικολάου, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι αντιλαμβάνεται το πρόβλημα και αγαπά τον τόπο όπου μένει, συγκέντρωσε συνολικά 3.500 ευρώ για την ενίσχυση τόσο του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου όσο και αυτού της Νεάπολης. Χρήματα τα οποία προορίζονται για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού, αφού το ίδιο το κράτος δεν το πράττει...

Συγκεκριμένα, άνθρωποι ευαισθητοποιημένοι, από το Σύλλογο Αλλοδαπών Αγίου Νικολάου έκαναν έρανο, όπου συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.400 λαχνοί και συγκεντρώθηκαν 3.500 ευρώ. Με την κίνησή τους αυτή να προκαλεί συγκίνηση τόσο στη δημοτική Αρχή όσο στους εργαζομένους και τους ασθενείς.

«Σημασία πιο πολύ έχει η κίνηση. Ο κόσμος έχει πλέον συνειδητοποιήσει πως το νοσοκομείο χρειάζεται στήριξη», τόνισε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Δαμιανός Χαλκιαδάκης.

«Οι συμπολίτες μας πια που έχουν επιλέξει να μείνουν στον τόπο μας δείχνουν με αυτόν τον τρόπο ότι πραγματικά νιώθουν το τόπο σαν δικό τους», είπε σχολιάζοντας την πράξη του Συλλόγου Αλλοδαπών ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του για την πράξη τους αυτή.

Με το να βάζει όμως και πάλι λουκέτο στις 20 του μήνα η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, οι Αγιονικολιώτες θα βρεθούν στο ίδιο έργο θεατές, με την υγεία να εξακολουθεί να είναι σε τεντωμένο σκοινί, εντείνοντας τους φόβους και την αγωνία τους για το μέλλον. Για όσο είναι κλειστή η κλινική θα είναι αναγκασμένοι σε περίπτωση ασθένειας να μεταβαίνουν σε άλλες περιοχές, αρκετά χιλιόμετρα μακριά τους, χάνοντας έτσι πολύτιμο χρόνο και παράλληλα θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους.

«Όλα έχουν σταματήσει και έτσι η Παιδιατρική και πάλι θα είναι κλειστεί από τις 20 του μήνα και έως το τέλος αυτού», ανέφερε σχολιάζοντας την κατάσταση στο Νοσοκομείο ο κ. Χαλκιαδάκης.

Τη στιγμή που από τη μεριά του ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Αντώνης Γρηγοράκης τονίζει ότι «δεν μπαίνει λουκέτο στην Παιδιατρική. Είναι θέμα του διοικητή των νοσοκομείων πώς θα ρυθμίσει το πρόβλημα. Έχει μετακινηθεί παιδίατρος από το Τζερμιάδο και είναι ένα χρονικό διάστημα το οποίο θα διαχειριστεί η διοίκηση του νοσοκομείου».

Ωστόσο, τοποθετούμενος στο ζήτημα ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός δήλωσε πως «είναι αστείο πράγμα το ότι έχουμε ένα παιδίατρο και έναν μόνο ορθοπαιδικό στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου. Ωστόσο θα πρέπει να σημειώσουμε πως και να έρθει γιατρός, η απόσπασή του θα κρατήσει 6 μήνες το πολύ. Δεν μπορεί παραπάνω».

Και ενώ το νοσοκομείο δοκιμάζεται για μια ακόμα φορά, αξίζει να σημειωθεί πως ο προϋπολογισμός του έχει μειωθεί στο μισό από το 2011, ενώ τα κενά σε ακτινολόγο, αναισθησιολόγο και ορθοπαιδικό συνεχίζονται, σύμφωνα με τις εσωτερικές πληροφορίες.

Μαρία Αντωνογιαννάκη, Φωτεινή Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News