Ειδήσεις

Έκπληξη με τον Χατζημαρκάκη εκτός ψηφοδελτίων!

Το "βέτο" των καραμανλικών άφησε εκτός ψηφοδελτίων της Ν.Δ. κυριολεκτικά... στο παρά πέντε τον κρητικής καταγωγής πρώην ευρωβουλευτή Γιώργο Χατζημαρκάκη!

Αν και τόσο η Ν.Δ. όσο και ο ίδιος επιβεβαίωναν τον αρραβώνα, κυριολεκτικά την ενδέκατη ώρα, στην τελευταία συνεδρίαση της εκλογικής επιτροπής της Ν.Δ., οι εκπρόσωποι της πτέρυγας των καραμανλικών απαίτησαν να μην μπει στα ψηφοδέλτια και ειδικότερα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Από πλευράς του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή δεν επιβεβαιώνεται ότι υπήρξε δυσαρέσκεια για την επιλογή Χατζημαρκάκη, καθώς, όπως ανέφεραν στενοί συνομιλητές του πρώην πρωθυπουργού, «ο Καραμανλής δεν ασχολείται με τον Χατζημαρκάκη».

Γνώστες του γερμανικού πολιτικού συστήματος πάντως ανέφεραν στο newsit ότι «δεν είναι δυνατό η Ν.Δ. να συμπεριλαμβάνει στις λίστες της έναν πολιτικό που αποπέμφθηκε από το γερμανικό πολιτικό σύστημα για λογοκλοπή του διδακτορικού του τίτλου. Δεν είναι δυνατόν να έρχεται σήμερα στη Ν.Δ. - είναι ένα λάθος μήνυμα που στέλνει η Ν.Δ. προς τη Γερμανία».

Παράλληλα η ίδια πηγή αναφέρει ότι για τον ίδιο λόγο πριν λίγο καιρό η κ. Μέρκελ αναγκάστηκε να αποπέμψει την υπουργό Παιδείας - και πιο στενή συνεργάτιδά της στο Υπουργικό Συμβούλιο της γερμανικής κυβέρνησης - και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Τέλος, αντιδράσεις υπήρξαν και για δηλώσεις που είχε κάνει ο κ. Χατζημαρκάκης το 2010 ως ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων της Γερμανίας και ξεσπάθωνε κατά της Ν.Δ.

Σχόλια