default-image

"Η καταδίκη πρέπει να είναι απόλυτη και κάθετη"

Κρήτη
"Η καταδίκη πρέπει να είναι απόλυτη και κάθετη"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μέχρι τώρα το πρόβλημα της ενσωμάτωσης και η τρομοκρατία ακραίων τζιχαντιστών και ακροδεξιών στοιχείων είτε του Ισλάμ, είτε στην Ευρώπη, ακουμπούσε τους "τοίχους" σε Ευρώπη, Ελλάδα, Ιταλία, Σουηδία, Αυστρία… Τώρα μεταφέρεται στο κέντρο της Ευρώπης όπως τη Γαλλία.

Στο τρομακτικό χτύπημα στην καρδιά της Ευρώπης, το Παρίσι, από ακραίους δεξιούς ισλαμιστές, η καταδίκη δεν μπορεί να είναι με… αλλά, αλλά απόλυτη και κάθετη. Από την άλλη τέτοιες πράξεις αναδεικνύουν πως η Ευρώπη για χρόνια βάζει τα θέματα μεταναστών και ετερόδοξων και αλλοεθνών υπηκόων της κάτω από το τραπέζι, χωρίς να συζητά επί της ουσίας την προβληματική της ενσωμάτωσης ανθρώπων που μένουν στις ευρωπαϊκές κοινωνίες κυριολεκτικά στα αζήτητα».

Αυτά δηλώνει μεταξύ άλλων ο πανεπιστημιακός και αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Δημήτρης Χριστόπουλος μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και τον Γ. Σαχίνη.

«Η ισλαμοφοβία, ο αυταρχισμός και η έλλειψη πολιτικών οδηγεί από τη μία σε άνοδο ακροδεξιών απόψεων όπως της κ. Λεπέν και από την άλλη νέους μουσουλμάνους πολίτες ευρωπαϊκών κρατών, όμως, στη αγκαλιά των φονταμενταλιστών και ακροδεξιών ισλαμιστών», επισημαίνει.

«Το σοκ για την κοινωνία στην Ευρώπη, όπως και ο συμβολισμός με το χτύπημα στην καρδιά της ουμανιστικής Ευρώπης και του πολιτικού φιλελευθερισμού, που είναι το Παρίσι, είναι μεγάλο», προσθέτει. «Αν μάλιστα επικρατήσουν ακραίες απόψεις και από αυτή την "καρδιά" θα αποτελούν "λίπασμα" για τον ισλαμικό εξτρεμισμό που θα κυριαρχήσει σε βάρος της πλειοψηφίας των μουσουλμάνων που είναι σε διαφορετικό μήκος κύματος».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News