default-image

Πινακίδες... στα πόδια μας - Πρόκληση ατυχημάτων

Κρήτη
Πινακίδες... στα πόδια μας - Πρόκληση ατυχημάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριν λίγες ημέρες πεζός που διερχόταν νύχτα από την οδό Γορτύνης σκόνταψε πάνω σε μια πεσμένη πινακίδα του ΚΟΚ και παρ' ολίγο να τραυματιστεί. Για ασφάλεια, δεν επιχείρησε να διασχίσει την εν λόγω οδό από το σημείο όπου ανά πάσα ώρα και στιγμή διέρχονται οχήματα και προσπάθησε να περπατήσει πάνω στο πεζοδρόμιο. Όμως πού να φανταστεί πως "ξεκουράζεται" εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες μια πινακίδα, όπου αναγράφεται η οδός και υπάρχει επάνω της και το σήμα του μονόδρομου...

Ένας ολόκληρος σιδερένιος στύλος λίγα μέτρα μέσα στο εν λόγω στενό, στο ύψος της Μίνωος, κατεδαφισμένος και πεσμένος φαρδιά-πλατιά βρέθηκε ξαφνικά μπροστά του. Και δυστυχώς δεν ήταν ο μόνος στύλος που βρισκόταν σε τέτοιο χάλι τον τελευταίο καιρό και που κανείς δεν έδινε σημασία.

Ελάχιστα μέτρα παρακάτω, στην περιοχή της Μάχης Κρήτης και στη συμβολή της με την οδό Ηφαίστου, άλλος ένας σιδερένιος στύλος με σήματα του ΚΟΚ βρισκόταν κομμένος σύρριζα και πεσμένος στο πεζοδρόμιο.

Όπως τόνισαν οι περίοικοι, η πινακίδα στο σημείο βρίσκεται τουλάχιστον έναν μήνα και κανείς από τους αρμόδιους δε δίνει σημασία για να τη μαζέψουν ή να επανατοποθετηθεί. Από την πλευρά του το Τμήμα Κυκλοφορίας του Δήμου Ηρακλείου αναφέρει πως δε γνωρίζει τίποτα για τις δύο πινακίδες και ότι όταν οι πολίτες παίρνουν τηλέφωνο για να ενημερώσουν για τέτοιου είδους θέματα σπεύδει άμεσα για να διευθετήσει το ζήτημα.

Συχνά είναι τα φαινόμενα καταστροφής πινακίδων του ΚΟΚ. Κάποιες, αν δεν είναι κομμένες, είναι ξεθωριασμένες από την πολυκαιρία. Κάποιες άλλες είναι γεμάτες συνθήματα με σπρέι ή έχουν αφίσες κολλημένες πάνω τους, με αποτέλεσμα σε όλες τις περιπτώσεις να μη γίνονται ορατές και να αποτελούν κίνδυνο ακόμη και για θανατηφόρα συμβάντα.

Αξίζει να τονιστεί ότι οι κατά καιρούς καταστροφείς δεν αντιλαμβάνονται ότι οι ίδιοι μαζί με τους υπόλοιπους πολίτες πληρώνουν τα σπασμένα και από την... τσέπη του Δήμου βγαίνουν τα χρήματα για την αποκατάσταση και αντικατάστασή τους.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΠΕΡΙΟΙΚΟΙ

«Η πινακίδα στην οδό Ηφαίστου εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα βρίσκεται κατεδαφισμένη. Σίγουρα αποτελεί κίνδυνο για ατυχήματα η κατάσταση αυτή. Θα πρέπει άμεσα να μεριμνήσουν οι αρμόδιοι».

Κατερίνα Ανδρεδάκη

«Σχεδόν όλες οι πινακίδες έχουν καταστραφεί. Είναι γεμάτες με συνθήματα ή έχουν ακόμη και αφισοκολληθεί. Θα πρέπει να δείξουμε σεβασμό όλοι μας. Κυρίως οι αρμόδιοι να διευθετήσουν το ζήτημα».

Αργύρης Γιαννόπουλος

«Τα κατεστραμμένα σήματα και πινακίδες αποτελούν κίνδυνο για οδηγούς και πεζούς, κυρίως για όσους δε γνωρίζουν την περιοχή. Τουλάχιστον ένα μήνα βρίσκεται πεσμένη η πινακίδα στην Ηφαίστου».

Παναγιώτης Κουκουριτάκης

Της Ιωάννας Βλαχάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News