default-image

Κατέβασαν τους διακόπτες για να κλέψουν χαλκό

Κρήτη
Κατέβασαν τους διακόπτες για να κλέψουν χαλκό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε μιαν απίστευτη και συνάμα πολύ επικίνδυνη ενέργεια προχώρησαν άγνωστοι στις 6 το πρωί της Παρασκευής σε εγκατάσταση μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος. Οι δράστες πήγαν σε στύλο που υπάρχει στη διασταύρωση των οδών Νικηφόρου Φωκά και Μίνωος, κοντά στο Ωδείο της πόλης και, αφού έσπασαν το λουκέτο που υπάρχει στη βάση του στύλου, "άνοιξαν" τον αεροδιακόπτη που υπάρχει εκεί προκειμένου να προκαλέσουν διακοπή στην ηλεκτροδότηση.

Όπως δήλωσε ο προϊστάμενος διαχείρισης δικτύων του ΔΕΔΔΗΕ στα Χανιά, Γιώργος Πλοκαμάκης, επρόκειτο για μια άκρως επικίνδυνη ενέργεια αφού και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της Επιχείρησης φορούν ειδικά γάντια και παίρνουν μέτρα προστασίας για να αγγίξουν το συγκεκριμένο σημείο, καθώς από το διακόπτη ελέγχεται μια γραμμή τάσης 15.000 Volt.

Εκτός της θανατηφόρας ηλεκτροπληξίας, υπήρχε και άμεσος κίνδυνος για μεγάλο βραχυκύκλωμα, κάτι που αν συνέβαινε θα είχε σαν αποτέλεσμα τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε μεγάλη τμήμα του κέντρου της πόλης για αρκετές ώρες.

Σε ό,τι αφορά στο λόγο που οι άγνωστοι προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια, οι υποψίες στρέφονται στην κατεύθυνση της κλοπής χάλκινων καλωδίων.

Οι τεχνικοί της ΔΕΗ που έσπευσαν μόλις ενημερώθηκαν για τη διακοπή που προκλήθηκε στην ηλεκτροδότηση διαπίστωσαν πως έλειπε το χάλκινο καλώδιο της γείωσης, μήκους περίπου ενός μέτρου.

Αντώνης Νομικός

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News