Ειδήσεις

Παίρνει Χατζημαρκάκη από τα χέρια του ΠΑΣΟΚ η Ν.Δ.

Μετά την Γκερέκου νέο "χτύπημα". Σηκώνουν ψηλά τα χέρια στο ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρακολουθεί ενεός τα όσα συμβαίνουν, αδυνατώντας αυτή τη φορά να στείλει ακόμη και επιστολή στον πρωθυπουργό, καθώς είναι αβέβαιο εάν η Ν.Δ. έκανε κάτι σκόπιμα προσβλητικό για το Κίνημα.

Μετά την Άντζελα Γκερέκου η Ν.Δ. κάνει ένα ακόμη στέλεχος "μετεγγραφή" από το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Αν και δεν υπάρχει οργανική σχέση του Γιώργου Χατζημαρκάκη με το Κίνημα, ο πρώην ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων συζητούσε μόλις μέχρι προχθές το βράδυ της Τετάρτης με τη Χαριλάου Τρικούπη την κάθοδό του με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές.

Μάλιστα οι συζητήσεις ήταν τόσο προχωρημένες, που απέμενε μόλις ένα σκέτο «ναι» ή «όχι», όλα τα άλλα είχαν περίπου καθοριστεί!

Η σχέση του κ. Χατζημαρκάκη - ο οποίος κατέβηκε αυτόνομα στις ευρωεκλογές του Μαΐου - με το ΠΑΣΟΚ, άρχισε λίγο μετά από εκείνη την αναμέτρηση. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πρότεινε, ως υπουργός Εξωτερικών, στον κ. Χατζημαρκάκη να τον διορίσει πρέσβη εκ προσωπικοτήτων, ώστε να αξιοποιηθούν οι σημαντικές γνωριμίες που έχει στην Ευρώπη, αλλά και στη Γερμανία. Ο κ. Χατζημαρκάκης αποδέχθηκε την πρόταση και άρχισε μία στενή συνεργασία και πολιτική όσμωση των δύο ανδρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις προκηρύχθηκαν οι εκλογές, στενοί συνεργάτες του κ. Βενιζέλου άρχισαν τις συζητήσεις με τον κ. Χατζημαρκάκη για την ένταξή του στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ.

Αντιπροσωπεία του Κινήματος, αποτελούμενη από τους Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, Παναγιώτη Ρήγα, Δημήτρη Καρύδη και Χρήστο Πρωτόπαπα, συναντήθηκε μαζί του και του πρότεινε να είναι στο ψηφοδέλτιο του Λασιθίου. Ο κ. Χατζημαρκάκης συμφώνησε να συστρατευτεί με το ΠΑΣΟΚ αλλά ζήτησε να μην κατέλθει με σταυρό καθώς αυτό θα σήμαινε ότι έπρεπε να παραιτηθεί από πρέσβης, αλλά να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, που δεν απαιτεί παραίτηση.

Μάλιστα ειπώθηκε να είναι στη δεύτερη θέση. Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ έδειξε όμως επιφύλαξη, καθώς θεώρησε ότι ήταν πιο υγιές πολιτικά να δώσει τη μάχη του σταυρού ο κ. Χατζημαρκάκης, παρά να αντιμετωπιστεί και πάλι «τιμητικά». Και επέμεινε στην πρόταση για το Λασίθι.

Ο κ. Χατζημαρκάκης ζήτησε διορία για να απαντήσει και όλη την Πέμπτη "χάθηκε", καθώς δεν μπορούσαν από τη Χαριλάου Τρικούπη να τον βρουν στα τηλέφωνα… Για να μάθουν αργά χθες το βράδυ από δημοσιεύματα ότι οδεύει προς το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ., με την οποία προφανώς συζητούσε ταυτόχρονα, αναζητώντας την καλύτερη δυνατή και πιο συμφέρουσα πολιτικά πρόταση!

Σχόλια