default-image

Μ.Λεκάκης: Κίνδυνος για 200.000 επιχειρήσεις

Οικονομία
Μ.Λεκάκης: Κίνδυνος για 200.000 επιχειρήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

''Αγορά παγωμένη. 200.000 επιχειρήσεις μικρομεσαίων ανά την Ελλάδα ένα βήμα πριν το λουκέτο. Ανθρώπινες ζωές στον Αέρα. Εκλογές και υποσχέσεις που δεν αφορούν κανένα από εμάς''.

Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στην Α.Δουλγεράκη ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ Μπάμπης Λεκάκης κληθείς να δώσει στοιχεία για την κατάσταση των επαγγελματοβιοτεχνών.

Αναφορικά με την ανακοίνωση περί της ηλεκτρονικής ανανέωσης των  βιβλιαρίων στον ΟΑΕΕ είπε ότι οι αποφάσεις της πολιτείας και της διοίκησης του οργανισμού θα έπρεπε να είναι πρωτίστως προς την κατεύθυνση της δυνατότητας ασφάλισης των επιχειρηματιών και μετά της εφαρμογής του συστήματος ΑΤΛΑΣ που δεν κατάφεραν να θέσουν σε λειτουργία πέρυσι κι επιχειρούν να το  πράξουν φέτος.

Συγκεκριμένα:  Με ηλεκτρονικό τρόπο θα γίνεται από φέτος η ανανέωση της ασφαλιστικής ικανότητας των ασφαλισμένων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, επισημαίνει η διοίκηση του, προσθέτοντας ότι δεν απαιτείται η προσέλευση των άμεσα ασφαλισμένων στις υπηρεσίες του Οργανισμού.

Μέχρι πέρυσι, στο τέλος κάθε χρόνου αποστέλλονταν αυτοκόλλητες ετικέτες στους άμεσα ασφαλισμένους, που είχαν ταμειακή ενημερότητα, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη αυτών για την ηλικία μέχρι 18 ετών, για την απόδειξη της ασφαλιστικής τους ικανότητας, μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

Από το τρέχον έτος, δεν θα αποστέλλονται αυτοκόλλητες ετικέτες στις παραπάνω περιπτώσεις, γιατί η ανανέωση έγινε ηλεκτρονικά, ούτε απαιτείται θεώρηση των βιβλιαρίων αυτών, σύμφωνα με υπουργική απόφαση (την Υπ. Αποφ Οικ.11810/179/Φ80353/02.06.2014) βάσεις της οποίας από 2 Ιουνίου 2014, καταργήθηκε η κατ έτος θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας , όπως γράφει και το in.gr.

Προσέλευση, προστίθεται στην ανακοίνωση του ΟΑΕΕ, απαιτείται μόνο στις περιπτώσεις που οι άμεσα ασφαλισμένοι, έχουν ενήλικα προστατευόμενα μέλη, οπότε και πρέπει να προσέλθουν οι ίδιοι στο Περιφερειακό Τμήμα που ανήκουν βάσει της επαγγελματικής έδρας, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι έχουν τις προϋποθέσεις και να καταθέσουν τα ανάλογα δικαιολογητικά για τα προστατευόμενα μέλη .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News