Ειδήσεις

Έγκυος γυναίκα και μωρό 2 μηνών εγκλωβίστηκαν στο Οροπέδιο

Εξακολουθεί να δοκιμάζεται για μία ακόμη νύχτα το Οροπέδιο Λασιθίου εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή και με το δεδομένο ότι η χιονόπτωση είναι συνεχής και ο Δήμος έχει κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης σύμφωνα και με επείγον έγγραφο που εστάλη από την Περιφέρεια Κρήτης προς την Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Μεταξύ των πιο σοβαρών περιστατικών, δυσκολίες αντιμετώπισε μια τριμελής οικογένειας με ένα μωράκι μόλις 2 μηνών στο χωρίο Άγιος Χαράλαμπος όπου η πρόσβαση στο σπίτι τους ήταν αδύνατη λόγω του χιονιού που ξεπερνούσε σε ύψος τα δύο μέτρα. Το μωρό αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας και εμφάνιζε πυρετό και κρινόταν άμεση και επιβεβλημένη η μεταφορά του σε νοσοκομείο. Με τη βοήθεια των κατοίκων που αψήφησαν χιόνια και ψύχος, η οικογένεια έφυγε από το σπίτι της με ασφάλεια και το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Στα Σελιά την ίδια ώρα παραμένουν εγκλωβισμένες δύο οικογένειες που όμως έχουν δώσει σημεία ζωής και όπως λένε είναι καλά στην υγεία τους. Ενώ επιχείρηση απεγκλωβισμού μίας εγκύου στήθηκε στο χωριό Μαγουλά με την γυναίκα να μεταφέρεται στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου και όπως διαβεβαιώνει ο δήμαρχος κ. Γιάννης Στεφανάκης, η υγεία της δεν διατρέχει κίνδυνο.  

Δύσκολη ιδιαιτέρως η κατάσταση με τους εγκλωβισμένους κτηνοτρόφους που προτίμησαν τις ημέρες του χιονιά να παραμείνουν στα ποιμνιοστάσια τους και να προστατεύσουν τα ζώα τους. Όμως κάποιοι φαίνεται ότι δεν υπολόγισαν καλά, με τις προμήθειες να έχουν μειωθεί δραματικά, ενώ όπως υποστήριξε στο neakriti.gr, ο δήμαρχος Γ. Στεφανάκης μεταξύ των δεκάδων κτηνοτρόφων που είναι αποκλεισμένοι στα βουνά του Οροπεδίου και στην Δίκτη, τρία άτομα δεν έχουν δώσει σημεία ζωής, ενώ ένας τέταρτος τελευταία επαφή με οικείους του μέσω κινητού είχε χθες το μεσημέρι.

Για τον λόγο αυτό όπως υποστήριξε ο κ. Στεφανάκης αύριο στο Οροπέδιο αναμένεται να φθάσει και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ για να συνδράμει των προσπαθειών προσέγγισης των αποκλεισμένων κτηνοτροφών και δη εκείνων που ακόμη δεν έχουν επικοινωνήσει με τους δικούς τους ανθρώπους.

Βάλια Μπούη

Σχόλια