Ειδήσεις

Σε ύφεση η κακοκαιρία, παραμένουν τα προβλήματα

Σημαντικά προβλήματα παραμένουν σε όλη την Κρήτη εξαιτίας της κακοκαιρίας, ωστόσο από σήμερα το πρωί τα φαινόμενα βρίσκονται σε ύφεση και σιγά-σιγά η κακοκαιρία "ξεθυμαίνει".

Στο Ράδιο 9,84 μίλησε ο μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας, που ανάφερε ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα από σήμερα βρίσκονται σε ύφεση στην Κρήτη. Στα ορεινά - και παροδικά - θα έχουμε μόνο χιονοπτώσεις σύμφωνα με τον ίδιο.

Μέχρι και το σαββατοκύριακο σύμφωνα με κ. Λέκκα, ανεβαίνει και η θερμοκρασία, που αναμένεται να επανέλθει στα προ της κακοκαιρίας επίπεδα και να φτάσει και τους 19 βαθμούς μέσα στο διήμερο.

Την επόμενη εβδομάδα ωστόσο τα μετεωρολογικά δεδομένα δείχνουν πως ένα κύμα κακοκαιρίας με χαρακτηριστικά τις δυνατές βροχές και τους ανέμους θα επηρεάσει το νησί.

Τα προβλήματα του χιονιά

Ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι έχει βελτιωθεί η κατάσταση, αφού πολλά είναι τα προβλήματα που συνεχίζουν να υφίστανται.

Τα περισσότερα σχολεία του νομού Ηρακλείου σήμερα δεν λειτουργούν και σε ορισμένες περιοχές δε θα λειτουργήσουν ούτε αύριο.

Στη Βιάννο τα προβλήματα είναι πολλά και μεγάλα και θα χρειαστούν κάνα-δυο μέρες για να ξεπεραστούν.

Σημαντικά είναι και τα προβλήματα στον Δήμο Αρχανών - Αστερουσίων, με πολλές περιοχές να είναι αποκλεισμένες και να γίνονται προσπάθειες για να ανοίξουν οι δρόμοι.

Στα Ανώγεια η πρόσβαση παραμένει από δύσκολη έως αδύνατη, ενώ το Οροπέδιο Λασιθίου βρίσκεται... παγιδευμένο σε λευκό κλοιό. Μάλιστα ο Περιφερειάρχης ζήτησε να κηρυχθεί ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Ακόμη και μέσα στα Μάλια χιόνισε όπως δείχνουν οι παρακάτω φωτογραφίες:

Σχόλια