Ειδήσεις

Η εξήγηση για τους υδροστρόβιλους και ο καιρός των εκλογών

Μία νέα κακοκαιρία, όπως όλα δείχνουν θα επισκεφτεί την Κρήτη από την ερχόμενη Δευτέρα μετά το ηλιόλουστο διάλειμμα του σαββατοκύριακου, που θα προηγηθεί. Σύμφωνα με τον βιολόγο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, παρατηρητή καιρικών φαινομένων, αλλά όχι προγνώστη, η ερχόμενη εβδομάδα θα είναι περισσότερο βροχερή, χωρίς όμως η ένταση φαινομένων να είναι όπως αυτής της κακοκαιρίας.

Δύο επιστήμονες από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, περιέγραψαν στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ TV", την επικινδυνότητα των υδροστρόβιλων, που μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα 130 χλμ. την ώρα προκαλώντας σοβαρές ζημιές.

Οι κ.κ. Δρετάκης και Αλεξανδράκης, υπογράμμισαν ότι οι υδροστρόβιλοι εμφανίζονται πολύ  συχνά στην Ιεράπετρα, και προκαλούν εκτεταμένες ζημιές σε θερμοκήπια, ενώ είναι πολύ επικίνδυνοι για τους ψαράδες όταν βρίσκονται στη θάλασσα.

Όσον αφορά την παρατήρηση των καιρικών φαινομένων, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για καιρική αστάθεια των σαββατοκύριακο των εκλογών, χωρίς όμως αυτό να μπορεί να επιβεβαιωθεί επιστημονικά σήμερα.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ TV":

Μάνος Δασκαλάκης

Σχόλια