default-image

Επίσκεψη Σενετάκη στο Δημαρχείο Χερσονήσου

Κρήτη
Επίσκεψη Σενετάκη στο Δημαρχείο Χερσονήσου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πολλαπλασιαστικά οφέλη που προκύπτουν από τη διαχείριση Δημοτικής περιουσίας, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα ήταν από τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν κατά την επίσκεψη του βουλευτή Ν.Δ. κ. Μάξιμου Σενετάκη στο Δημαρχείο Χερσονήσου.

Η συζήτηση με τον δήμαρχο κ. Γιάννη Μαστοράκη και τους αντιδήμαρχους Τεχνικών Έργων, κ. Μανόλη. Πετράκη και διαχείρισης δημοτικής περιουσίας, κ. Μανόλη Πλευράκη επικεντρώθηκε στην επιδίωξη μιας αναπτυξιακής δυναμικής του Δήμου, ενώ δεν έλειψε η αναφορά των οικονομικών ζητημάτων, όπως έχουν μεταβληθεί λόγω συνθηκών. Θέτοντας υπόψη και τους δύο παράγοντες, ανάπτυξη και οικονομία, η προσοχή εστιάσθηκε στην ανάγκη ύπαρξης ενός συγκροτημένου σχεδίου, δίχως βιαστικές επιλογές που θα εξυπηρετεί την παραγωγική συγκρότηση του Δήμου όντας βασισμένη σε ένα περισσότερο σύγχρονο και πολύπλευρο μοντέλο.

Ως εκ τούτου, η συζήτηση επεκτάθηκε στην αξιοποίηση της πρώην Αμερικανικής Βάσης με βασικό κίνητρο μια προστιθέμενη και διαρκή αξία στον Δήμο. Στην πρόταση του Δημάρχου για την δημιουργία ενός Κέντρου Έρευνας, ο κ. Σενετάκης ανταπάντησε με την εναλλακτική της δημιουργίας ενός Κέντρου Καινοτομίας της Κρήτης. Βασικός στόχος του Κέντρου θα αποτελεί η εύρεση και η ανάπτυξη της "Εργασιακής Χωρητικότητας" της οικονομίας του νησιού και η προετοιμασία των τομέων στους οποίους η Κρήτη μπορεί να δράσει με πραγματικές και όχι πληθωριστικές αξίες.

Στα θέματα που αναδύθηκαν κατά την επίσκεψη του κ. Σενετάκη συμπεριλαμβάνονται επίσης η ανάγκη για μία περαιτέρω και πραγματική απλούστευση των διαδικασιών επιδιώκοντας τη διαφάνεια και την ταχύτητα, το ζήτημα των υποδομών εντός ορίων του Δήμου που αφορούν τον ΒΟΑΚ με τις αστικές περιοχές, τα σχέδια πόλης, τις υποδομές στην παιδεία και την ενδυνάμωση του ανταγωνιστικού Τουριστικού προϊόντος του Δήμου που βλέπει επιτέλους καλύτερες ημέρες, παρά τα διεθνή δρώμενα (υποτίμηση στο Ρούβλι).

Η Δημοτική αρχή Χερσονήσου έχοντας ως βασικό άξονα το βλέμμα στο μέλλον του τόπου, με όρους πραγματικότητας και εκτιμώντας ότι η οικονομία έρχεται σε ισορροπία με κόπους που δεν μπορεί να χαθούν, εμπιστεύεται την πρόταση του Μάξιμου για συνέχεια της συλλογικής προσπάθειας με κοινωνικό πρόσωπο και τελικό αποδέκτη του οφέλους τον πολίτη.

Στο τέλος της συνάντησης, ο κ. Σενετάκης επισκέφτηκε τα γραφεία των Υπηρεσιών του Δήμου όπου συνομίλησε με τους υπαλλήλους και τους ευχήθηκε καλή χρονιά...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News