default-image

Και η ΑΕΚ στην επόμενη φάση του Κυπέλλου

Ποδόσφαιρο
Και η ΑΕΚ στην επόμενη φάση του Κυπέλλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με σκόρερ τους Αραβίδη, Λαμπρόπουλο και Τζανετόπουλο η ΑΕΚ δε συνάντησε κανένα πρόβλημα προκειμένου να κάμψει με 3-0 την αντίσταση του Ατρομήτου, στο ΟΑΚΑ, να φτάσει τους επτά βαθμούς και να προκριθεί πανηγυρικά, ως πρώτη, στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Σε μία αναμέτρηση που κρινόταν η πρόκριση στους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας, η ΑΕΚ εμφανίστηκε πιο έτοιμη ή καλύτερα διαβασμένη από τον Ατρόμητο και άνοιξε νωρίς το σκορ, στο έκτο λεπτό με τον Αραβίδη.

Μετά το πρώτο τέρμα, η Ένωση απέκτησε καθολική υπεροχή και τα διπλασίασε με τον Λαμπρόπουλο στο 30ό λεπτό. Όλα πήγαιναν στραβά για τον Ατρόμητο, ήρθε και η απευθείας αποβολή του Πίτου Γκαρσία στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου για να κάνει την κατάσταση, σχεδόν μη αναστρέψιμη.

Μετά από δυο χαμένες προσπάθειες, η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε την κατάρρευση του Ατρομήτου - μετά και το αριθμητικό μειονέκτημα - και έφτασε στο τρίτο γκολ με τον Τζανετόπουλο, στο 59'.

Η ΑΕΚ έφτασε με αυτή τη νίκη στους 7 βαθμούς και πέρασε ως πρώτη από τον όμιλο, αντίθετα ο Ατρόμητος έμεινε εκτός συνέχειας της διοργάνωσης.

Η κρύα - λόγω καιρικών συνθηκών -ατμόσφαιρα, δεν εμπόδισε τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ να μπουν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ και να ξεκινήσουν την πίεση από τα πρώτα δευτερόλεπτα της αναμέτρησης. Αυτή, καρποφόρησε μόλις έξι λεπτά μετά την έναρξή της, όταν ο Αραβίδης θα εκμεταλλευτεί ιδανικά το λάθος του τερματοφύλακα του Ατρομήτου, Γκορμπούνοφ, και θα ανοίξει το σκορ για τη γηπεδούχο Ένωση, στην πρώτη καλή της φάση.

Μετά το γκολ οι ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου, προσπάθησαν να κατεβάσουν την μπάλα αλλά χωρίς αποτέλεσμα καθώς η οδηγίες του Τραϊανού Δέλλα για πρέσινγκ ψηλά, απέδωσαν καρπούς παρεμποδίζοντας την ομαλή κυκλοφορία της μπάλας.

Με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου παιχνιδιού Τάτος και Ούμπιδες θα έχουν λάθος συνεννόηση, κινούμενοι μαζί προς την μπάλα και θα σπαταλήσουν μία ευκαιρία, που είχε καλές προϋποθέσεις εν τη γενέσει της.

Η καθολική υπεροχή της Ένωσης στο δεύτερο τέταρτο του ματς, απέδωσε καρπούς με τη συμπλήρωσή του, με τον Μάνταλο να εκτελεί το φάουλ στο 30ό λεπτό και τον Λαμπρόπουλο να πετάγεται πιο ψηλά από όλους στο κέντρο της περιστεριώτικης άμυνας, και με τη κεφαλιά να μην αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον Γκορμπούνοφ, διαμορφώνοντας το 2-0.

Με την άμυνα των φιλοξενούμενων παραπαίουσα, η ΑΕΚ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τη σύγχυση αλλά τόσο το γύρισμα του Αραβίδη, σε γύρισμα του Ανάκογλου. όσο και στην απομάκρυνση του Λαζαρίδη προ του Μπρέσεβιτς.

Στο 45', ο Πίτου Γκαρσία υπέπεσε σε μαρκάρισμα στο χώρο του κέντρου στον Μάνταλο και ο Σιδηρόπουλος τον απέβαλλε με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε ακριβώς όπως και το πρώτο με το "Δικέφαλο" να πιέζει και στο 47' να φτάνει μία ανάσα από το τρίτο γκολ, αλλά το σουτ του Μάνταλου σταμάτησε στο δοκάρι του Γκορμπούνοφ.

Στο 55' ο Πλατέλλας έκανε το πλασέ, αλλά ο Λευκορώσος τερματοφύλακας του Ατρομήτου, απομάκρυνε, με τον Αραβίδη να ανατρέπει το... διαιτητή στη συνέχεια, χάνοντας την ισορροπία του.

ΑΕΚ (Δέλλας): Ανέστης, Ρόβας, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Πεταυράκης, Ανάκογλου, Τζανετόπουλος (79' Μπαρμπόζα), Μάνταλος, Πλατέλλας, Αραβίδης (67' Ντούνης), Μπρέσεβιτς.

Ατρόμητος (Σα Πίντο):  Γκορμπούνοφ, Νάστος, Λαζαρίδης, Κατσουράνης, Κοντοές (79' Κιβρακίδης), Αγκουαζί, Πίτου Γκαρσία, Ούμπιδες, Τάτος, Μπρίτο (62' Γεωργίου), Ναπολεόνι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News