Ειδήσεις

Αναβλήθηκε η επιχείρηση προσέγγισης ασθενούς στον Κρουσώνα

Αντιμέτωπη με τη μανία της φύσης και συγκεκριμένα με σφοδρή ανεμοθύελλα βρέθηκε η 4μελής ομάδα του κλιμακίου της Γ' ΕΜΑΚ που επιχειρούσε από το μεσημέρι της Πέμπτης να προσεγγίσει ξενώνα στο Λιβάδι Κρουσώνα όπου βρίσκεται μια ασθενής που έχει ανάγκη φαρμακευτικής αγωγής.

Τελικά αποφασίστηκε, εξαιτίας της κακοκαιρίας, να επιστρέψει κοντά στο μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης όπου και θα φιλοξενηθεί καθ' όλη την διάρκεια της νύχτας σε σπίτι της περιοχής και να ξεκινήσει την επιχείρηση και πάλι την Παρασκευή με το πρώτο φως της ημέρας.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο neakriti.gr ο επικεφαλής του κλιμακίου κ. Παρασύρης, η προσπάθεια κρίθηκε εξαιρετικά δύσκολη λόγω των πολύ άσχημων καιρικών συνθηκών που δυστυχώς έκανε αποτρεπτικό το εγχείρημα των διασωστών.

Κύριο μέλημα του κλιμακίου ήταν να καταφέρει να γλιτώσει από την ανεμοθύελλα και εν συνεχεία να έρθει σε επαφή με την ασθενή. Ωστόσο, σύμφωνα και με τον κ. Τσικανδυλάκη, τον ιδιοκτήτη του ξενώνα, στο neakriti.gr, η επιχείρηση ματαιώθηκε, καθώς η επισκέπτρια μπορούσε να λάβει το φάρμακο το πρωί της Παρασκευής, ενώ την ίδια ώρα οι συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή δεν άφηναν περιθώρια για συνέχιση της επιχείρησης.

Όσο για το περιστατικό που απασχολεί από χθες τα σωστικά συνεργεία, η γυναίκα βρίσκεται σε ασφαλή χώρο, σε ορεινό ξενώνα, μαζί με την παρέα της. Ωστόσο ενημέρωσε τις Αρχές ότι πρέπει να λάβει συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή, την οποία δεν πήρε μαζί της όταν ξεκίνησε για την εκδρομή στα ορεινά.

Το κλιμάκιο της 3ης ΕΜΑΚ έλαβε τα φάρμακα από φαρμακείο και νωρίς το μεσημέρι ξεκίνησε προς το καταφύγιο περπατώντας πάνω στο χιόνι, καθώς η διάνοιξη του δρόμου ήταν αδύνατη. Η ανάβαση ξεκίνησε από το ύψος του μοναστηρίου της Αγίας Ειρήνης.

Η γυναίκα μαζί με άλλα τρία άτομα είχαν πάει στον ξενώνα για σύντομη απόδραση και αποκλείστηκε εκεί, καθώς το χιόνι είναι 2,5 μέτρα σχεδόν.

Βάλια Μπούη

Σχόλια