Ειδήσεις

"Εγώ, η Γωγώ" σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο

Το έργο "Εγώ, η Γωγώ", έχοντας λάβει ιδιαίτερα εγκωμιαστικά σχόλια από κοινό και κριτικούς κατά τη διάρκεια των επιτυχημένων εμφανίσεών του την προηγούμενη θεατρική σεζόν στο Θέατρο Αθηνών, έρχεται στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα, υπό την αιγίδα του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου θα ανέβει στο κινηματοθέατρο "Αστόρια" στο Ηράκλειο στις 9 και 10 Ιανουαρίου και στο Θέατρο Πολιτισμού, στο Ρέθυμνο, στις 12 και 13 Ιανουαρίου.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο παραληρηματικός μονόλογος μιας γυναίκας έπειτα από ένα τροχαίο, στην... Καβάλα.

«Εγώ, η Γωγώ» ονομάζεται το έργο που έγραψε η Ελένη Γκασούκα στο οποίο και σκηνοθετεί την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου. Πρόκειται για έναν παραληρηματικό μονόλογο μιας γυναίκας η οποία έπειτα από τροχαίο βρίσκεται εγκλωβισμένη στο αυτοκίνητό της στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης.  Εκεί, αυτή η άναρχη προσωπικότητα θα προσπαθήσει για πρώτη φορά χωρίς άλλη βοήθεια, μόνη της να βρει λύση και διέξοδο. Αλλά κυρίως να μην παραιτηθεί. «Το μήνυμα του έργου είναι συνυφασμένο με την προσπάθειά» μας λέει η Ελένη Γκασούκα η οποία δεν κρύβει πως έγραψε αυτό τον μονόλογο, όχι πάνω σε κάποια ηθοποιό, αλλά στον ίδιο της τον εαυτό.

Μια προσωπική αναμέτρηση, όπου το κωμικό και το δραματικό στοιχείο εναλλάσσονται στον παραληρηματικό μονόλογο της ηρωίδας. Μια κωμωδία που πραγματεύεται την πολυτέλεια του σύγχρονου ανθρώπου να έχει κατάθλιψη ή μια τραγωδία που αφορά στη μοναξιά και τον αποκλεισμό, ως απόλυτη ανθρώπινη μοίρα;

Η Γωγώ, ίσως, έχει τη δύναμη να προσαρμοστεί σε κάθε ασυνήθιστη συνθήκη, σε ό,τι κι αν προκύψει. Ίσως και όχι.  Είναι ταυτόχρονα μπροστά στο αδιέξοδο και στη λύτρωση. Όπως όλοι οι εγκλωβισμένοι, αλλά κι όπως αυτοί που δεν παρατούν τον αγώνα στα μισά.

Σχόλια