default-image

Πλαστήρα: Κυκλοφοριακό λόγω βροχοπτώσεων και ημιτελών έργων

Κρήτη
Πλαστήρα: Κυκλοφοριακό λόγω βροχοπτώσεων και ημιτελών έργων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι τελευταίες βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα στο υπό κατασκευή οδόστρωμα της λεωφόρου Πλαστήρα, στο ύψος του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου. Εδώ και αρκετές μέρες το εν λόγω οδικό σημείο έχει γεμίσει με μεγάλες λακκούβες, καθώς και λάσπες. Αποτέλεσμα είναι όχι μόνο να κωλύεται η συγκοινωνία, κυρίως τις ώρες αιχμής, εξαιτίας και της στενότητας του ρεύματος κυκλοφορίας, αλλά παράλληλα να υπάρχει κίνδυνος και για ατυχήματα.

Οι οδηγοί που διέρχονται από τη λεωφόρο, αλλά και οι περίοικοι έχουν απαυδήσει με την επικρατούσα κατάσταση και ζητούν άμεσα λύσεις. Όπως τονίζουν, είναι αδήριτη ανάγκη για άμεση συνέχιση αλλά και ολοκλήρωση των έργων στην περιοχή. Η όλη κατάσταση προκάλεσε και την παρέμβαση του ίδιου του δημάρχου Ηρακλείου. Ο κ. Βασίλης Λαμπρινός μάλιστα προχώρησε σε αυτοψία. Χθες επισκέφτηκε την περιοχή μαζί με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Χάρη Μαμουλάκη.

Όπως διαπίστωσε ο κ. Λαμπρινός, «τα έργα ανάπλασης της λεωφόρου Πλαστήρα προχωρούν με γοργούς ρυθμούς».

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο δήμαρχος Ηρακλείου, το 60% του έργου έχει ήδη ολοκληρωθεί. Συγκεκριμένα, έχει ολοκληρωθεί το τμήμα από την Πύλη Παντοκράτορα μέχρι το Κομμένο Μπεντένι, στην αρχή του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου. Αξίζει να αναφερθεί πως σε πρόσφατο ρεπορτάζ της "Ν.Κ.", σύμφωνα με περίοικους και οδηγούς, υπάρχουν κάποιες "εκκρεμότητες" ακόμη που θα πρέπει να τακτοποιηθούν όσον αφορά σε αυλές σπιτιών που χαλάστηκαν με τα εκτελούμενα έργα, αλλά και σήματα του ΚΟΚ που ξεχάστηκαν με το που προχώρησε το έργο προς το Πολιτιστικό Κέντρο. Επίσης, υπάρχουν κάποιες "λεπτομέρειες" ακόμη να τακτοποιηθούν που έχουν να κάνουν, μεταξύ άλλων, με την καθαριότητα του πάρκου από τα μπάζα και τα σκουπίδια που εναποθέτουν οι πολίτες, καθώς επίσης με την πρόσβαση των διερχόμενων οχημάτων από Τσιριντάνηδων προς πλατεία Πανανού, μιας και το ένα από τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της πλατείας προς Βασιλογιώργη βρίσκεται συνεχώς κλειστό από παρκαρισμένα οχήματα και στο άλλο υπάρχει στενότητα του δρόμου επίσης εξαιτίας της στάθμευσης των οχημάτων.

Για το υπόλοιπο τμήμα από το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο μέχρι την οδό Έβανς πάντως, όπως τονίστηκε χθες κατά την επίσκεψη του δημάρχου, έχει ήδη πραγματοποιηθεί η νέα χάραξη και ξεκίνησαν οι καθαιρέσεις των παλαιών πεζοδρομίων και άλλων υλικών.

Επιπλέον, προχωρούν οι πρώτες παρεμβάσεις που αφορούν στην κατασκευή νέων πεζοδρομίων και διαχωριστικού κράσπεδου, ενώ σε πολλά σημεία έχει ξεκινήσει ήδη και η επίστρωση των πεζοδρομίων.

Παράλληλα, έχουν υπογειοποιηθεί όλα τα δίκτυα κοινής ωφελείας, ενώ έχουν κατασκευαστεί και τα δίκτυα όμβριων υδάτων.

Τέλος, έχει ξεκινήσει η προεργασία για τη φύτευση μικρών και μεγάλων δέντρων σε όλο το μήκος της λεωφόρου.

Ιωάννα Βλαχάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News