default-image

Δέκα χρόνια φυλάκιση για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ηρωίνης

Κρήτη
Δέκα χρόνια φυλάκιση για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ηρωίνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε φυλάκιση 10 ετών και 5.000 ευρώ χρηματική εγγύηση, δίχως η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, καταδικάστηκε η 50χρονη γυναίκα που ήταν η βασική κατηγορούμενη στην υπόθεση εμπορίας ηρωίνης.

Αντίθετα, ο 36χρονος συγκατηγορούμενός της καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, εφόσον συνεχίσει να παρακολουθεί το πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ - το δικαστήριο ανέφερε ότι ήταν ιδιαίτερα επιεικής η αντιμετώπισή του και αυτό οφείλεται στη σύζυγό του, που τον στηρίζει σε αυτήν την υπόθεση.  

Ο τρίτος κατηγορούμενος, που ήταν απών από την εκδίκαση της υπόθεσης, κηρύχτηκε αθώος για τις συγκεκριμένες κατηγορίες.

Υπενθυμίζεται ότι μια μεγάλη ποσότητα ηρωίνης - 616 γραμμάρια - είχε στην κατοχή της μια 50χρονη γυναίκα, την οποία οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου συνέλαβαν πριν παραδώσει το "εμπόρευμα" σε 35χρονο Ηρακλειώτη.

Η γυναίκα ήρθε από τη Θεσσαλονίκη με τις αποσκευές της γεμάτες με ναρκωτικά και αφού συνεννοήθηκε με τον 35χρονο συναντήθηκαν στα ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου προκειμένου να του τα παραδώσει. Όπως προκύπτει μέχρι στιγμής, η γυναίκα δρούσε με εντολή 58χρονου που είναι έγκλειστος στις φυλακές Πατρών.

Αυτοί οι τρεις, η 50χρονη, ο 35χρονος και ο 58χρονος, είναι άλλωστε οι κατηγορούμενοι σε αυτήν την υπόθεση, αλλά ο 58χρονος δεν είναι παρών.

Η μεγάλη ποσότητα ηρωίνης θα διοχετευόταν στις πιάτσες των ναρκωτικών του Ηρακλείου.

Για αρκετό καιρό οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν τις κινήσεις των εμπλεκομένων στην υπόθεση και τελικά κατάφεραν να τους συλλάβουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News