Ειδήσεις

Δέκα χρόνια φυλάκιση για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ηρωίνης

Σε φυλάκιση 10 ετών και 5.000 ευρώ χρηματική εγγύηση, δίχως η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, καταδικάστηκε η 50χρονη γυναίκα που ήταν η βασική κατηγορούμενη στην υπόθεση εμπορίας ηρωίνης.

Αντίθετα, ο 36χρονος συγκατηγορούμενός της καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, εφόσον συνεχίσει να παρακολουθεί το πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ - το δικαστήριο ανέφερε ότι ήταν ιδιαίτερα επιεικής η αντιμετώπισή του και αυτό οφείλεται στη σύζυγό του, που τον στηρίζει σε αυτήν την υπόθεση.  

Ο τρίτος κατηγορούμενος, που ήταν απών από την εκδίκαση της υπόθεσης, κηρύχτηκε αθώος για τις συγκεκριμένες κατηγορίες.

Υπενθυμίζεται ότι μια μεγάλη ποσότητα ηρωίνης - 616 γραμμάρια - είχε στην κατοχή της μια 50χρονη γυναίκα, την οποία οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου συνέλαβαν πριν παραδώσει το "εμπόρευμα" σε 35χρονο Ηρακλειώτη.

Η γυναίκα ήρθε από τη Θεσσαλονίκη με τις αποσκευές της γεμάτες με ναρκωτικά και αφού συνεννοήθηκε με τον 35χρονο συναντήθηκαν στα ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου προκειμένου να του τα παραδώσει. Όπως προκύπτει μέχρι στιγμής, η γυναίκα δρούσε με εντολή 58χρονου που είναι έγκλειστος στις φυλακές Πατρών.

Αυτοί οι τρεις, η 50χρονη, ο 35χρονος και ο 58χρονος, είναι άλλωστε οι κατηγορούμενοι σε αυτήν την υπόθεση, αλλά ο 58χρονος δεν είναι παρών.

Η μεγάλη ποσότητα ηρωίνης θα διοχετευόταν στις πιάτσες των ναρκωτικών του Ηρακλείου.

Για αρκετό καιρό οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν τις κινήσεις των εμπλεκομένων στην υπόθεση και τελικά κατάφεραν να τους συλλάβουν.

Σχόλια