Ειδήσεις

"Έσβησε" από τις αναθυμιάσεις

Έναν νεκρό νεαρό αγρότη, που πλήρωσε με τη ζωή του την προσπάθειά του να ζεσταθεί το παγωμένο βράδυ, εγκλωβισμένους κτηνοτρόφους και πολίτες, αποκλεισμένους δρόμους και σπίτια, αλλά και ταλαιπωρία από διακοπές της ηλεκτροδότησης καταγράφει η επέλαση της βαρυχειμωνιάς στην Κρήτη.

Οι διασώστες της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ και του ΕΚΑΒ καθώς επίσης και τα συνεργεία της Περιφέρειας και των δήμων έδιναν αργά χθες το βράδυ αγώνα δρόμου για τον απεγκλωβισμό αποκλεισμένων συμπολιτών μας σε Ανώγεια, Ομαλό και Σελάκανο, με τα εκχιονιστικά μηχανήματα να συνεχίζουν τη σκληρή μάχη με τον ασυνήθιστο για τα δικά μας δεδομένα χιονιά και τις πολικές θερμοκρασίες, που συνεχίζουν να πλήττουν από άκρη σε άκρη το νησί...

Το αλπικό σκηνικό διατηρήθηκε και χθες σε όλη την Κρήτη. Τρίτη ημέρα... κατάψυξης για το νησί, που επεφύλασσε, δυστυχώς, και μοιραία συμβάντα. Ο πρωτόγνωρος χιονιάς που πλήττει τη μεγαλόνησο πήρε πλέον τραγικές διαστάσεις, αφήνοντας στο σαρωτικό πέρασμά του μια χαμένη ανθρώπινη ζωή!

Θύμα της άγριας κακοκαιρίας έπεσε ένας νεαρός άνδρας, ηλικίας μόλις 35 ετών, από τα Ρουσσοχώρια του δήμου Μινώα Πεδιάδος. Ο 35χρονος, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, έσβησε από αναθυμιάσεις στην προσπάθειά του να ζεσταθεί από το δριμύ ψύχος!

Ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε από τους δικούς του νεκρός, μέσα στο σπίτι όπου διέμενε, με το θάνατό του να αποδίδεται σε πρώτη φάση στις αναθυμιάσεις από τη γεννήτρια που άναψε για να ζεσταθεί.

Βεβαίως οι ακριβείς αιτίες και συνθήκες θανάτου του 35χρονου, που σύμφωνα και με το δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος Ζαχαρία Καλογεράκη αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και συγκεκριμένα προβλήματα με την καρδιά του, αναμένεται να εξακριβωθούν με την ολοκλήρωση των τοξικολογικών εξετάσεων.

Ωστόσο, τα όσα αποκαλύπτονται με βάση τις αρχικές πληροφορίες είναι τραγικά... Ο 35χρονος άναψε το προηγούμενο βράδυ τη γεννήτρια για να ζεσταθεί ο παγωμένος χώρος του σπιτιού και ιδίως, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ο νεφροπαθής πατέρας του.

Ο άτυχος άνδρας ξάπλωσε και αποκοιμήθηκε στο δωμάτιό του… Δίχως να μπορεί να φανταστεί το τι τραγικό παιχνίδι θα του έπαιζε η μοίρα. Όπως φαίνεται, οι αναθυμιάσεις από τη γεννήτρια εισχώρησαν στο δωμάτιο που ο ίδιος κοιμόταν αμέριμνος. Και χωρίς να αντιληφθεί ούτε ο ίδιος ούτε κανένας άλλος τίποτα, ο 35χρονος εξέπνευσε... βυθίζοντας στο σοκ, το πένθος και την οδύνη τους συγγενείς του που τον βρήκαν νεκρό το πρωί...

Μπάμπης Σαββίδης

Σχόλια