Ειδήσεις

"Βοηθήστε με, το σπίτι μπάζει νερά"

Την ώρα που άνεργη οικογένεια εξασφαλίζει με αρκετή δυσκολία το καθημερινό φαγητό, καλείται να βάλει το χέρι στην τσέπη για την αποκατάσταση ζημιών στο σπίτι τους, οι οποίες προκλήθηκαν μετά το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που έπληξε και το Ηράκλειο.

Το ταβάνι στάζει συνέχεια νερό τόσο στην κουζίνα όσο και στο υπνοδωμάτιο, με τον κίνδυνο κατάρρευσης να είναι ορατός.

Η 49χρονη άνεργη μητέρα τρέμει στο ενδεχόμενο ατυχήματος κυρίως για την ανήλικη κόρη της και εκλιπαρεί τόσο το δήμαρχο Ηρακλείου όσο και όποιον άλλο επαγγελματία μπορεί να βοηθήσει για την αποκατάσταση των ζημιών στην ταράτσα.

«Φοβόμαστε τη βροχή», τονίζει η μητέρα, η οποία παράλληλα κάνει έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει και στο ζήτημα της εργασίας.

Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών αποτέλεσαν το χειρότερο εφιάλτη για την οικογένεια, που διαμένει στον τρίτο όροφο στις εργατικές κατοικίες Πατελών, καθώς πλημμύρισε το σπίτι από το νερό της ταράτσας που στάζει τόσο στο χώρο της κουζίνας όσο και στο υπνοδωμάτιο.

Το διαμέρισμα που διαμένει η γυναίκα

Έκκληση

Η κυρία Δήμητρα, άνεργη μητέρα δύο παιδιών, εκ των οποίων το ένα ανήλικο, εκλιπαρεί για βοήθεια καθώς αδυνατεί να αποκαταστήσει τη ζημιά.

Συνέχεια αδειάζει τους κουβάδες που γεμίζουν από νερό και φοβάται μη συμβεί το κακό.

Κατάφερε και αυτή τη χρονιά να εξασφαλίσει βασικά αγαθά, χάρη στη βοήθεια απλών πολιτών και ιδιωτών και με την ίδια τώρα να προσπαθεί να προστατέψει την οικογένειά της αλλά και το σπίτι της από τις επιπτώσεις των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, καλεί όποιον μπορεί να βοηθήσει στο ζήτημα της εργασίας ώστε να μπορέσει και πάλι να σταθεί στα πόδια της για να είναι σε θέση να δώσει και ένα χαρτζιλίκι στη 13χρονη κόρη της που πηγαίνει σχολείο.

Απελπισία

«Ανεργία, πείνα, κακομοιριά και σε λίγο δε θα έχουμε σπίτι να μείνουμε. Τις τελευταίες μέρες στάζει το ταβάνι σε δύο σημεία του σπιτιού, στην κουζίνα και στο υπνοδωμάτιο, με την κατάσταση να επιδεινώνεται τις τελευταίες ώρες, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων.

Εγώ κοιμάμαι στο πάτωμα του σαλονιού και ανά τακτά χρονικά διαστήματα αδειάζω τους κουβάδες με το νερό. Αυτό κουνάει όμως και φοβάμαι μην πέσει το ταβάνι και μας πλακώσει.

Παρακαλώ την Παναγία να μας προστατέψει. Φοβόμαστε τη βροχή και τις συνέπειές της στο σπίτι μας. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια δεν έχω ούτε εγώ ούτε ο άνδρας μου εργασία, με συνέπεια να μην μπορούμε να διαθέσουμε ούτε ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών.

Είμαστε σε απόγνωση. Μας ταΐζουν ιδιώτες και επιχειρήσεις, οι οποίοι μας δίνουν λάδι και τρόφιμα, ενώ σήμερα εξασφαλίσαμε φιάλη για να ζεσταθούμε. Να είναι καλά και εργαζόμενοι μεγάλης αλυσίδας καταστήματος, οι οποίοι μας προσφέρουν είδη καθαρισμού και υγιεινής.

Επίσης, συγκινητική ήταν η χειρονομία γυναίκας που είναι επιχειρηματίας, η οποία με πήρε από το χέρι και με πήγε σε σούπερ-μάρκετ προκειμένου να ψωνίσω αρκετά πράγματα και σε μεγάλες ποσότητες», είπε στη "Νέα Κρήτη" η κ. Δήμητρα.

Αδιέξοδο

«Η ζωή μου είναι μαύρη και αράχνη. Ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι που βοηθούν όσους έχουν ανάγκη. Τι έχουν να πουν οι πολιτικοί μας, που διεκδικούν τη ψήφο μας σε λίγες μέρες; Ποια είναι η απάντησή τους στο αδιέξοδο της δικής μου οικογένειας αλλά και εκατοντάδων άλλων; Μπορούν δύο άνεργοι που δίνουν μάχη για την επιβίωση να βάλουν το χέρι στην τσέπη για την αποκατάσταση ζημιών ώστε να μην απειλείται η ζωή μας;», ανέφερε.

Η κυρία Γκολφίνου είναι μητέρα δύο παιδιών. Έχει μια κόρη 25 χρονών, παντρεμένη, και μια ανήλικη κόρη, 13χρονών. Ο σύζυγός της είναι επίσης άνεργος τα τελευταία χρόνια.

Διαμένει σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου στις εργατικές κατοικίες, το οποίο αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα λόγω παλαιότητας (30 χρόνων), με την ίδια να ψάχνει απεγνωσμένα οποιαδήποτε εργασία, μέσω της οποίας μπορεί να εξασφαλίσει έστω και λίγα χρήματα.

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια