default-image

Θρίλερ με το σκελετό στην παραλία Πλατανιά Ρεθύμνου

Κρήτη
Θρίλερ με το σκελετό στην παραλία Πλατανιά Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απαντήσεις σε ένα μακάβριο θρίλερ, το οποίο άρχισε να ξετυλίγεται ανήμερα των Θεοφανίων στο Ρέθυμνο, αναζητά ο ιατροδικαστής, καθώς η θαλασσοταραχή αποκάλυψε την παρουσία ενός ανθρώπινου σκελετού στην παραλία του Πλατανιά.

Κάτοικοι της περιοχής βρέθηκαν το απόγευμα της Τρίτης αντιμέτωποι με ένα σκηνικό φρίκης.

Η φουρτουνιασμένη θάλασσα ξέβρασε στην παραλία που βρίσκεται ανατολικά του Ρεθύμνου τα απομεινάρια ενός ανθρώπου. Άνδρες του Λιμεναρχείου Ρεθύμνου, που κλήθηκαν στο σημείο, περισυνέλλεξαν από την ακτή μισό ανθρώπινο σκελετό με κάποια ελάχιστα τμήματα σάρκας.

Όπως εξηγεί ο ιατροδικαστής Κρήτης κ. Αντώνης Παπαδομανωλάκης, μετά την προκαταρκτική εξέταση διαπιστώθηκε πως πρόκειται για τα οστά της λεκάνης μαζί με τα πόδια αλλά και την κατώτερη θωρακική μοίρα, που έχουν αποσπαστεί από το υπόλοιπο σώμα. Από τα πόδια λείπουν τα μικρότερα οστά, τα οποία προφανώς αποσπάστηκαν μετά τη διάλυση των ιστών. Στα οστά και τη σάρκα δε βρέθηκαν πάντως υπολείμματα ρούχων.

Πιθανόν άντρας

Το πότε και κάτω από ποιες συνθήκες επήλθε ο θάνατος και ο διαμελισμός αποτελούν ένα δύσκολο γρίφο, καθώς τα στοιχεία είναι ελάχιστα. Σύμφωνα με την πρώτη οπτική εξέταση, ο σκελετός ανήκει σε άτομο ύψους 1,68 έως 1,75 μ., ενώ πιθανότατα πρόκειται για άνδρα. Το επόμενο βήμα στην έρευνα είναι ο καθορισμός της ηλικίας του θύματος, αλλά και το χρονικό διάστημα στο οποίο έχει επέλθει ο θάνατος.

Τα υπολείμματα σάρκας που υπήρχαν πάνω στο σκελετό βρίσκονται στο στάδιο της σαπωνοποίησης, γεγονός που αποτελεί ένα παραπάνω εμπόδιο για να φτάσει η έρευνα σε ασφαλή συμπεράσματα. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Παπαδομανωλάκη, η κατάσταση που συνάντησε κατά την εξέταση υποδεικνύει σε πρώτη φάση ότι το πτώμα βρισκόταν στη θάλασσα τους τελευταίους τέσσερις ως έξι μήνες.

Η πλήρης και ασφαλής χρονολόγηση αναμένεται να προκύψει σε δεύτερη φάση. Ακόμη πιο σύνθετη είναι η προσπάθεια χαρακτηρισμού του περιστατικού, καθώς δεν έχουν βρεθεί το κρανίο και το άνω μέρος του κορμού, που θα μπορούσαν να δείξουν αν το θύμα έφερε κάποια τραύματα. Στο τμήμα του σκελετού που έχει εξεταστεί δεν έχουν βρεθεί χτυπήματα, αλλά σαφή ίχνη μεταθανάτιων κακώσεων που φαίνεται να έχουν προκύψει τόσο από την παράσυρση της σορού, όσο και από μεγάλα ψάρια.

Η ταυτότητα

Στο ερώτημα σε ποιον ανήκουν αυτά τα απομεινάρια αναμένεται να δώσουν κάποιες απαντήσεις οι αναλύσεις γενετικού υλικού που έχουν ήδη ληφθεί. Όπως μας ανέφερε ο κ. Παπαδομανωλάκης, έχουν ληφθεί δείγματα τόσο από τους ιστούς όσο και από τα οστά. Αυτά θα φανούν χρήσιμα εφόσον πρόκειται για κάποιο άτομο του οποίου έχει δηλωθεί η εξαφάνιση στις Αρχές, καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να γίνει ταυτοποίηση με τη βοήθεια των συγγενών. Τα αποτελέσματα αυτών των εργαστηριακών ελέγχων αναμένεται να προκύψουν μετά από περίπου δύο εβδομάδες.

Πέρα από την έρευνα του ιατροδικαστή, οι λιμενικές Αρχές καλούνται αυτήν την ώρα να συγκεντρώσουν τους φακέλους όσων προσώπων έχουν εξαφανιστεί το τελευταίο εξάμηνο τουλάχιστον, έτσι ώστε να γίνει μια πρώτη σύγκριση και αξιολόγηση των περιπτώσεις. Όπως εξηγεί ο ιατροδικαστής, δεν εξετάζονται μόνο οι περιπτώσεις εξαφανίσεων που έχουν δηλωθεί στην Κρήτη, αλλά και περιστατικά που έχουν απασχολήσει λιμενικές και αστυνομικές Αρχές στα γειτονικά νησιά, ακόμη και τις ακτές της νότιας Πελοποννήσου.

Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News