default-image

Περιοδεία στη Λότζια από κλιμάκιο του ΚΚΕ

Κρήτη
Περιοδεία στη Λότζια από κλιμάκιο του ΚΚΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περιοδεία στο κτίριο της Λότζια του Δήμου Ηρακλείου πραγματοποίησε κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Ηρακλείου του ΚΚΕ με τους Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της Ε.Π. Κρήτης του ΚΚΕ και δημοτικό σύμβουλο και το Μανώλη Δανδουλάκη.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συζήτησε με τους εργαζόμενους και το γραφείο τύπου του Δήμου την ανάγκη ισχυροποίησης του ΚΚΕ για να είναι την επόμενη ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση ανεξάρτητα το ποιος θα είναι στην κυβέρνηση, σε αυτές τις συνθήκες όξυνσης της επίθεσης απέναντι στα δικαιώματά τους, με τη διαθεσιμότητα, τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών. Η δράση των εκλεγμένων του ΚΚΕ στο Δήμο Ηρακλείου όλα τα προηγούμενα χρόνια με την ανάδειξη των προβλημάτων των εργαζομένων, τη μαχητική παρουσία και διεκδίκηση αναδεικνύει την ανάγκη να υπάρχει σήμερα δυνατό ΚΚΕ, μέσα και έξω από τη Βουλή.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συναντήθηκε με το δήμαρχο Ηρακλείου κ. Λαμπρινό, και ζήτησε να παρθούν άμεσα μέτρα για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την κακοκαιρία κυρίως στην Παλιανή, το Γοργολαΐνη και το Τέμενος. Οι κάτοικοι των περιοχών που αντιμετωπίζουν προβλήματα σε κάποιες περιπτώσεις δεν έχουν πρόσβαση στα χωράφια και τα οικόσιτα ζώα τους. Παρά την μεγάλη προσπάθεια των εργαζομένων, οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και τεχνικά μέσα δυσχεραίνουν την κατάσταση, αφού δεν επαρκούν οι διανοίξεις στους κεντρικούς δρόμους των χωριών. Απαιτείται άμεσα διεκδίκηση επαρκών πόρων και μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν οι ανάγκες, κόντρα στην αποδυνάμωση των Δήμων και των Περιφερειών που επιβάλει ο "Καλλικράτης".

Συζητήθηκε επίσης το ζήτημα της αξιοποίησης του νέου ΕΣΠΑ, με τους εκπροσώπους του ΚΚΕ να τονίζουν ότι η χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ διοχετεύεται στο μεγάλο κεφάλαιο για επενδύσεις και έργα για τα κέρδη του, ενώ την ίδια στιγμή οι δήμοι μένουν έξω από τη χρηματοδότηση με τις ανάγκες να αυξάνονται συνεχώς για υποδομές, αντισεισμική - αντιπλημμυρική θωράκιση, για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών.

Στη συζήτηση με τον κ. Λαμπρινό, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, ενόψει της συνεδρίασης της διακομματικής επιτροπής, έθεσε το ζήτημα της ισότιμης μεταχείρισης στην προβολή των Κομμάτων και να μη δοθεί βήμα με κανένα τρόπο στους ναζιστές της Χρυσής Αυγής. Ο Δήμος να εξασφαλίσει χώρους - αίθουσες ή να βοηθήσει στην εξεύρεσή τους με κάθε τρόπο για τις πολιτικές εκδηλώσεις των κομμάτων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News