default-image

Τablets και smartphones στερούν τον ύπνο από τα παιδιά

Επιστήμη
Τablets και smartphones στερούν τον ύπνο από τα παιδιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας αλλά των παιδιών μας.Τώρα όσα παιδάκια γεννιούνται μαθαίνουν τον χώρο του διαδικτύου σε μικρή ηλικία, ενώ όπου και να κοιτάξεις θα τα δεις να έχουν στα χέρια τους το κινητό των γονιών τους και να παίζουν διάφορα παιχνίδια. Τα tablets και τα smartphones έχουν αντικαταστήσει αρκετά παιχνίδια και αυτό έχει αρκετά αρνητικά και στην υγεία των μικρών παιδιών.

Πρόσφατη έρευνα που έγινε και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Pediatrics ανέφερε ότι όσα παιδιά χρησιμοποιούν τις παραπάνω συσκευές, κοιμούνται λιγότερο. Οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Μπέρκλει στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, μελετώντας 2.048 παιδιά ηλικίας 10-13 ετών, διαπίστωσαν ότι όσα παιδιά είχαν πρόσβαση στις ηλεκτρονικές αυτές συσκευές, κοιμόντουσαν 21 λεπτά λιγότερο τη νύχτα.

Κάτι ανάλογο διαπιστώθηκε και για όσα παιδιά έβλεπαν τηλεόραση στο δωμάτιό τους. Σε σύγκριση με τα υπόλοιπα παιδιά, κοιμόντουσαν 18 λεπτά λιγότερο. Σίγουρα είναι μία από τις έρευνες που θα πρέπει να μας προβληματίσει γιατί ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός και ειδικά στα μικρά παιδιά.

Πηγή: mothersblog.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News