default-image

Ουκρανοί χάκερς επιτέθηκαν στην ιστοσελίδα της Μέρκελ

Επιστήμη
Ουκρανοί χάκερς επιτέθηκαν στην ιστοσελίδα της Μέρκελ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι πολλοί ιστότοποί της, μεταξύ αυτών και της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, δέχθηκαν επίθεση από κυβερνοπειρατές, γεγονός που καθιστά αδύνατη την πρόσβαση σε αυτούς ανά διαστήματα από τις 10:00 το πρωί (τοπική ώρα, 11:00 ώρα Ελλάδας), όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος σήμερα.

Οι ιστότοποι της Μέρκελ, της καγκελαρίας και της Μπούντεσταγκ έχουν δεχθεί κυβερνοεπίθεση, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Μπορώ να ανακοινώσω ότι περίπου από τις 10:00 σήμερα οι ιστότοποι τους οποίους διαχειρίζεται το γραφείο Τύπου της καγκελαρίας δεν είναι προσωρινά προσβάσιμοι», είπε ο Ζάιμπερτ. Μια ομάδα Ουκρανών, φιλορώσων χάκερ, η Cyber-Berkut, ανακοίνωσε ότι «μπλοκάραμε τους ιστότοπους της γερμανικής καγκελαρίας και της Μπούντεσταγκ», σύμφωνα με ανακοίνωση στον ιστότοπό της. Η καγκελάριος Μέρκελ αναμένεται να συναντηθεί αύριο Πέμπτη με τον Ουκρανό πρωθυπουργό Αρσένι Γιατσενιούκ.

«Ο πρωθυπουργός Γιατσενιούκ ελπίζει να λάβει δάνεια πολλών εκατομμυρίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», αναφέρει η ομάδα στον ιστότοπό της. Ο Ουκρανός πρωθυπουργός «χρειάζεται τα χρήματα για να επεκτείνει τη σύρραξη και όχι για να ανοικοδομήσει τις κατεστραμμένες υποδομές της χώρας μας», προσθέτει. Η Cyber-Berkut «καλεί τον λαό και την κυβέρνηση της Γερμανίας να σταματήσουν να υποστηρίζουν οικονομικά και πολιτικά το εγκληματικό καθεστώς του Κιέβου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News