Ειδήσεις

Λαμπρινός: "Άψογη η λειτουργία του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων"

Την ικανοποίησή του για την άψογη λειτουργία του Ανοικτού Κέντρου Υποδοχής Αστέγων κατά τις ημέρες εκδήλωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων εξέφρασε ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, που επισκέφτηκε το Κέντρο μαζί με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου κ. Αθηνά Σπανάκη-Κοχιαδάκη.

Ο δήμαρχος διαπίστωσε για άλλη μια φορά από κοντά τη στήριξη που παρέχει αυτή η σημαντική κοινωνική δομή του Δήμου σε άστεγους αλλά και πολίτες που έχουν ανάγκη λόγω της οικονομικής κρίσης και πολύ περισσότερο τη δυνατότητα που τους δίνεται να διανυκτερεύσουν στις ειδικές υποδομές που έχουν δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό.  

Πάνω από 25 άτομα έχουν βρει στέγη τις νυχτερινές ώρες στο κέντρο τις τελευταίες ημέρες και σε δεκάδες άλλους έχουν παρασχεθεί υπηρεσίες σίτισης και προσωρινής διαμονής, ενώ τις ημέρες με το τσουχτερό κρύο, τις βροχές και τα χιόνια παραμένει ανοικτό και κατά τη διάρκεια της νύχτας για την παραμονή τυχόν επιπλέον αστέγων. Στο χώρο υπάρχει θέρμανση και δυνατότητα διανυκτέρευσης.

Ιδιαίτερη συμβολή στην καλή λειτουργία του έχουν ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Νομού Ηρακλείου, φορείς και εθελοντές οι οποίοι προσφέρουν τρόφιμα κουβέρτες και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Τα Κέντρο Αστέγων βρίσκεται στη λεωφόρο Ικάρου αρ. 121, στη Νέα Αλικαρνασσό (έναντι ΣΕΑΠ) και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 2810/229.944.

Οι πολίτες παρακαλούνται να ενημερώνουν για τα παραπάνω όσους εντοπίζουν να βρίσκονται σε ανάγκη ή να ενημερώνουν το Ανοικτό Κέντρο Υποδοχής Αστέγων στο τηλ. 2810/229.944 ή στη Γραμμή SOS 8011116000.

Σχόλια