Ειδήσεις

Συνάντηση Αυγενάκη-Αρναουτάκη για τη λέσχη σίτισης ενστόλων

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου, στις 12:30 μ.μ., μεταξύ του υποψήφιου βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη με τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου κ. Θανάση Μπαλαμούτη και μέλη του Δ.Σ., στην Περιφέρεια Κρήτης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η κατασκευή Λέσχης Σίτισης Αστυνομικών στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Στη συνάντηση παραδόθηκε CD με όλες τις μελέτες που έχουν ολοκληρωθεί, ενώ αναμένεται τις επόμενες ημέρες και η ολοκλήρωση των ηλεκτρομηχανολογικών μελετών. Το έργο έχει προϋπολογισμό περίπου 300.000€ και σε μελετητικό επίπεδο ανατέθηκε και ολοκληρώνεται από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης. Από τη Λέσχη θα εξυπηρετούνται περισσότεροι από 200 αστυνομικοί, ένστολοι του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος και ένστολοι εκτός του Ηρακλείου και η κατασκευή της αποτελεί πάγιο αίτημα των ενστόλων.

Η συνεργασία του κ. Λ. Αυγενάκη με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, την Περιφέρεια Κρήτης και τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης έχει ξεκινήσει εδώ και ένα περίπου χρόνο. Το ζήτημα είναι, μετά την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων μελετών και των τευχών δημοπράτησης, η εξασφάλιση πιστώσεων από την Περιφέρεια Κρήτης για την υλοποίηση αυτού του τόσο σημαντικού έργου.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Θανάσης Μπαλαμούτης και ο γραμματέας κ. Μανώλης Σηφάκης ευχαρίστησαν τον κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τον κ. Λευτέρη Αυγενάκη για τη μέχρι τώρα συνεργασία και τόνισαν ότι «με αυτό τον τρόπο ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των ενστόλων του νομού Ηρακλείου, αλλά και συναδέλφων εκτός νομού. Να σημειωθεί ότι στο Λεκανοπέδιο λειτουργούν τρεις αντίστοιχες λέσχες σίτισης ενστόλων που συνδράμουν με έμμεσο τρόπο οικονομικά εκατοντάδες συναδέλφους. Το ίδιο θέλαμε να συμβεί και στο Ηράκλειο και είμαστε ικανοποιημένοι που παίρνει το δρόμο του».

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης επισήμανε ότι «μέχρι σήμερα είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία, συνεργασία που θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα. Η Περιφέρεια Κρήτης θα βοηθήσει εμπράκτως και στην κατασκευή της Λέσχης για τους ένστολους στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου».

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε ότι «είναι μεγάλη η ικανοποίησή μου σήμερα, διότι ένα χρόνο πριν ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια και σήμερα στην ουσία ολοκληρώνεται ο πρώτος μεγάλος κύκλος των μελετών και βάζουμε τα θεμέλια για την κατασκευή και τη λειτουργία της λέσχης σίτισης ενστόλων στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου το συντομότερο δυνατό, ακόμη και πριν το τέλος του 2015. Από την πρώτη στιγμή έχω ξεκαθαρίσει ότι στεκόμαστε με σεβασμό δίπλα στους ένστολους, οι οποίοι ακόμη και αυτές τις δύσκολες μέρες για το νησί μας είναι στην πρώτη θέση μάχης και πρέπει να τους ευχαριστήσουμε για ό,τι κάνουν για το κοινό καλό».

Σχόλια