Ειδήσεις

Αδιάκοπη χιονόπτωση και προβλήματα στην Αγία Βαρβάρα

Αγώνα δρόμου για να κρατήσουν ανοικτό το δρόμο προς τη Μεσαρά δίνουν τρία εκχιονιστικά μηχανήματα τα οποία δουλεύουν χωρίς διακοπή από χθες το πρωί. Η χιονόπτωση ωστόσο συνεχίζεται και είναι ιδιαίτερα σφοδρή ανά διαστήματα, με συνέπεια ο δρόμος να γίνεται αδιάβατος για όσα Ι.Χ. δεν έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Συνεργεία της Tροχαίας βρίσκονται στο ύψος της Σταυρακιανής Καμάρας και ενημερώνουν τους οδηγούς που κινούνται στον κάθετο άξονα προς τη Μεσαρά, πως δεν μπορούν να συνεχίσουν τη διαδρομή τους αν δεν έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες. Στη διαδρομή Σίβα-Αυγενική-Αγία Βαρβάρα, πολλά αυτοκίνητα έχουν ακινητοποιηθεί από χθες στη άκρη του δρόμου καθώς το ύψος του χιονιού φτάνει το μισό μέτρο.

Πλησιάζοντας προς τη Αγία Βαρβάρα το τοπίο θυμίζει Άλπεις, αφού τα πάντα έχουν καλυφθεί από χιόνι. Οι εικόνες κόβουν κυριολεκτικά την ανάσα. Μέσα στο χωριό τα αυτοκίνητα των κατοίκων έχουν κρυφτεί κάτω από το χιόνι. Η μεγαλύτερη δυσκολία για τους κατοίκους ήταν ωστόσο η χθεσινή πολύωρη διακοπή ρεύματος που άφησε χωρίς θέρμανση πολλές οικογένειες.

Επί ποδός ΕΜΑΚ και ΕΚΑΒ

Ένας κτηνοτρόφος με τη σύζυγό του και δυο ανήλικα παιδιά της οικογένειας, ηλικίας 10 ως 12 ετών, έχουν αποκλειστεί σε ποιμνιοστάσιο, δύο χιλιόμετρα έξω από τον Πανασσό. Αν και αρχικά ενημέρωσαν τις Αρχές πως το ένα παιδιά είχε πυρετό, όταν έφτασε στο σημείο κλιμάκιο της ΕΜΑΚ ενημέρωσαν πως έχουν προμήθειες και θέρμανση και δε θέλησαν να ακολουθήσουν τα σωστικά συνεργεία. Την ίδια ώρα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με τη συνδρομή των γκρέιντερ που άνοιξαν το δρόμο προς τη Μεσαρά παρέλαβαν μια 87χρονη γυναίκα από το Κέντρο Υγείας Μοιρών, η οποία υπέστη πνευμονική εμβολή.

Πριν από λίγη ώρα μια ακόμη ομάδα τεσσάρων ατόμων δήλωσε εγκλωβισμένη σε ορεινό καταφύγιο στο Λιβάδι Κρουσώνα, καθώς ένα από τα μέλη της έχει ανάγκη από συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή.

Μεγάλη επιχείρηση στην Έμπαρο

Με ερπυστριοφόρο επιχείρησαν το πρωί άνδρες της ΕΜΑΚ στην Έμπαρο για να απεγκλωβίσουν κτηνοτρόφους. Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν πως πρόκειται για ένα άτομο που βρισκόταν σε κατάσταση ανάγκης καθώς χρειαζόταν ινσουλίνη. Όπως προέκυψε παγιδευμένοι σε ποιμνιοστάσια ήταν και άλλοι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε είναι καλά στην υγεία τους και παραμένουν στα ποιμνιοστάσιά τους. Σε εξέλιξη βρίσκεται και άλλη προσπάθεια της Πυροσβεστικής να φτάσει σε αγροικίες στο Σελάκανο όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι κάτοικοι, που φαίνεται πάντως να είναι καλά στην υγεία τους.

Της Έλλης Κοκάλη

Σχόλια