default-image

Ούτε η Μεσαρά "γλίτωσε" από την επέλαση του χιονιά

Κρήτη
Ούτε η Μεσαρά "γλίτωσε" από την επέλαση του χιονιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από την επέλαση του χιονιά δεν "ξέφυγε" ούτε η πεδιάδα της Μεσαράς. Από τη Δευτέρα το βράδυ άρχισε να χιονίζει με αποτέλεσμα σε πολλές περιοχές να το "στρώσει" και οι κάτοικοι ξυπνώντας το πρωί να δουν ένα λευκό τοπίο έξω από τα σπίτια τους.

Σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου Ηρακλείου-Μεσαράς πέφτει από νωρίς χιόνι, κάτι που δυσχεραίνει την κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ και οι οδηγοί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.

Οι αρμόδιοι Δήμοι έχουν φροντίσει ωστόσο να μην κλείσει ο κάθετος άξονας του νομού Ηρακλείου καθαρίζοντας το οδόστρωμα, ενώ παραμένουν σε επιφυλακή αφού ο κίνδυνος δεν έχει περάσει καθώς το χιόνι πυκνώνει όσο προχωράει η νύχτα.

Εκτός όμως από τα προβλήματα που δημιουργούνται ως απόρροια της κακοκαιρίας, υπάρχουν και οι... καλές πλευρές ενός τέτοιου χιονιά. Κι αυτό εύκολα μπορεί κανείς να το διαπιστώσει κοιτάζοντας τις φωτογραφίες με τα τοπία που μπορεί να συναντήσει και να απαθανατίσει στα νότια της Μεσαράς. Εντυπωσιακή είναι η λιμνοδεξαμενή της Γέργερης με το πυκνό χιόνι που την έχει περικυκλώσει, ενώ και τα χιονισμένα βουνά της Μεσαράς δείχνουν πολύ όμορφα σε συνδυασμό με την καταπράσινη πεδιάδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News