default-image

Κωνσταντινούπολη: Επίθεση αυτοκτονίας- Νεκρός ένας αστυνομικός

Κόσμος
Κωνσταντινούπολη: Επίθεση αυτοκτονίας- Νεκρός ένας αστυνομικός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναίκα ζωσμένη με εκρηκτικά εισέβαλε το απόγευμα στο κτίριο της τουριστικής αστυνομίας στην περιοχή Σουλτάναχμετ της Κωνσταντινούπολης που βρίσκεται ανάμεσα στην Αγία Σοφία και το Μπλε Τζαμί. Η καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά στην είσοδο του τμήματος, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας αστυνομικός και ένας ακόμη συνάδελφός του να τραυματιστεί, ενώ και η ίδια έχασε την ζωή της.

Υπέκυψε εν τέλει στα τραύματά του, ο ένας εκ των δύο αστυνομικών που τραυματίστηκαν όταν γυναίκα καμικάζι πυροδότησε στην είσοδο του αστυνομικού τμήματος, τη ζώνη με εκρηκτικά που φορούσε.

Η άγνωστης ταυτότητας γυναίκα- το πτώμα της οποίας απομακρύνθηκε από το σημείο- προσήλθε στο αστυνομικό τμήμα της τουριστικής περιοχής της Κωνσταντινούπολης φορώντας νικάμπ (τύπος ισλαμικής μαντίλας) και προσποιούμενη την τουρίστρια, είπε- μιλώντας στα αγγλικά- ότι ήθελε να δηλώσει την απώλεια του πορτοφολιού της. Στην συνέχεια ανατινάχθηκε.

Η περιοχή αποκλείστηκε, ενώ ειδικές δυνάμεις, ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν στο σημείο.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, δήλωσε ότι δεν είναι σαφές αν η δράστης είχε σχέση με κάποια συγκεκριμένη οργάνωση:

«Οι αρχές ερευνούν εάν υπάρχει σχέση με κάποια οργάνωση...έχουμε δώσει εντολές για τη διεξαγωγή της πλέον ενδελεχούς έρευνας», εξήγησε στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, σε σύντομες δηλώσεις του στην Αγκυρα.

Πηγή: ethnos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News