Ειδήσεις

70 άτομα εγκλωβίστηκαν στον οικισμό Θρυπτή

Η ολισθηρότητα και η στενότητα του δρόμου αλλά κυρίως ο χιονιάς που έχει κάνει την εμφάνισή του σε όλη την περιοχή δυσκόλεψε την κατάβαση 70 ανθρώπων από τον οικισμό Θρυπτή, ανατολικά της Ιεράπετρας, όπου είχαν από νωρίς μεταβεί με τα αυτοκίνητά τους για να απολαύσουν το χιόνι και να διασκεδάσουν με τα παιδιά τους.

Μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης ο δρόμος ήταν ανοικτός, όμως από κάποια ώρα και έπειτα πύκνωσαν οι χιονοπτώσεις και η επιστροφή για τα 70 άτομα που είχαν ανέβει ως τον οικισμό κρίθηκε επικίνδυνη.

Άμεση ήταν η επέμβαση του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Αργύρη Πανταζή, ο οποίος έστειλε έναν φορτωτή που ξεκίνησε να ανεβαίνει προς Θρυπτή καθαρίζοντας και "πατώντας" το χιόνι ώστε να "κάτσει" και να μπορέσουν να κατηφορίσουν με ασφάλεια τα οχήματα από τον οικισμό.

Παράλληλα μέλη της Λέσχης Τετρακίνησης που βρίσκονταν ήδη στον οικισμό έκαναν το ίδιο ακριβώς με τα 4x4 οχήματά τους κατεβαίνοντας αυτή τη φορά από τη Θρυπτή.

Ως το βράδυ αναμενόταν να συναντηθούν τα οχήματα και να καθαριστεί ο δρόμος που συνδέει την Ιεράπετρα με τη Θρυπτή - περίπου 40 λεπτά απόσταση - σε όλο το μήκος ώστε να φτάσουν τα 70 άτομα σώα και αβλαβή στα σπίτια τους.

Παραμένουν στο σκοτάδι

Το πρόβλημα με τη διακοπή ηλεκτροδότησης παρέμενε ως αργά το βράδυ της Τρίτης για τον οικισμό Θρυπτή, το Σελάκανο και το Χριστό, ενώ σοβαρά παράπονα εκφράζονται από την πλευρά του Δήμου κατά της ΔΕΗ που εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού δεν αποκαθιστά άμεσα τα προβλήματα.

Σχόλια