Ειδήσεις

Ηράκλειο: Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων λόγω χιονιά

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3 τόνων και γενικά βαρέων οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού Ηρακλείου αποφάσισε η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου εξαιτίας των σφοδρών καιρικών φαινομένων. Παράλληλα με ανακοίνωσή της υποδεικνύει πού θα πρέπει οι οδηγοί να κάνουν χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ώστε να μην κινδυνεύσουν να εγκλωβιστούν στα χιόνια.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «εξαιτίας των έκτακτων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με την 2501/14/15 απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, διακόπτεται η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3 τόνων και λοιπών βαρέων οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού Ηρακλείου (εθνικό και επαρχιακό), εκτός των κινουμένων στο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, από σήμερα (06.01.2014) στις 18:30 ώρα έως αύριο (07.01.2014) και 10:00 το πρωί, για την εξασφάλιση των ομαλών κυκλοφοριακών συνθηκών στο οδικό δίκτυο.

Επιπλέον, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα ακόλουθα σημεία:

• Στο εθνικό οδικό δίκτυο Ηρακλείου-Μοιρών (από το δημοτικό διαμέρισμα Αυγενικής έως τον οικισμό Μούλια).

• Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Ηρακλείου-Πύργου του δήμου Αρχανών-Αστερουσίων (από το δημοτικό διαμέρισμα Αρχάνων έως το δημοτικό διαμέρισμα Τεφελίου και από τοπική κοινότητα Πεζών έως Χουδέτσι).

• Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Ηρακλείου-Βιάννου-Ιεράπετρας (από οικισμό Μάρθα έως τα όρια με το νομό Λασιθίου).

• Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Ηρακλείου-Οροπεδίου Λασιθίου (από οικισμό Γωνιές έως τα όρια του νομού Λασιθίου).

• Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Ηρακλείου-Κρασίου (από 3ο χλμ. έως τον οικισμό Κράσι)

• Στο εθνικό οδικό δίκτυο Ηρακλείου-Αγίου Νικολάου (από Χερσόνησο έως τα όρια του νομού Λασιθίου).

Σχόλια