Ειδήσεις

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το Οροπέδιο Λασιθίου

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται το Οροπέδιο Λασιθίου σύμφωνα με το δήμαρχο της περιοχής Γιάννη Στεφανάκη. Πολλά χωριά παραμένουν αποκλεισμένα ενώ το κρύο είναι τσουχτερό. Το πρόβλημα ήρθε να επιτείνει και το μπλακ άουτ που σημειώθηκε στην περιοχή.

Ο δήμος Οροπεδίου Λασιθίου έμεινε το απόγευμα της Τρίτης χωρίς ρεύμα εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας αλλά κυρίως της χιονόπτωσης που πλήττει την περιοχή. Ως αποτέλεσμα αυτού, 16 χωριά του δήμου είναι στο σκοτάδι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κατάσταση που βιώνουν εκατοντάδες νοικοκυριά και οικογένειες και κυρίως ηλικιωμένοι αλλά και μικρά παιδιά.

Με τον υδράργυρο να έχει κατρακυλήσει κοντά στο μηδέν και το σκοτάδι να έχει πέσει, πλέον οι κάτοικοι τυλιγμένοι με κουβέρτες και ό,τι άλλα μέσα διαθέτουν προσπαθούν να ζεσταθούν από την παγωνιά.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Οροπεδίου Γ. Στεφανάκη, η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως δυσχερής και μάλιστα στην περιοχή βρίσκεται ομάδα εθελοντών Σαμαρειτών που συνδράμουν όπου απαιτείται και κυρίως σε ευπαθείς ομάδες και ανθρώπους με προβλήματα υγείας.

Από το πρωί η κυκλοφορία στο Οροπέδιο γίνεται μετ' εμποδίων, με δρόμους να ανοίγουν και να κλείνουν συνεχώς και μάλιστα, εκτός από το γκρέιτερ και έναν φορτωτή, στο έργο του να ανοίξουν οι δρόμοι συμβάλλουν και μηχανήματα της Περιφέρειας Κρήτης.

Σε κάθε περίπτωση η νύχτα αναμένεται να είναι δύσκολη, με τον κ. Στεφανάκη να είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες Αρχές για την αποκατάσταση των προβλημάτων και κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με την ηλεκτροδότηση των χωριών.  

Βάλια Μπούη

Σχόλια