Ειδήσεις

Φιλοξενία για να μην ξεπαγιάσουν οι άστεγοι στο κρύο

Οι πλέον ευάλωτοι σε αυτήν την πρωτοφανή κακοκαιρία άνθρωποι είναι εκείνοι που δεν έχουν μια στέγη πάνω από το κεφάλι τους. Σε αυτούς απευθύνεται το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων.

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει ότι για τη φιλοξενία αστέγων, τους τελευταίους μήνες, λειτουργούν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι δίπλα στο Ανοικτό Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δικτύου Κοινωνικής Φροντίδας στο Δήμο Ηρακλείου, που βρίσκεται στη λεωφόρο Ικάρου αρ. 121, στη Νέα Αλικαρνασσό (έναντι ΣΕΑΠ, τηλ. 2810 229944).

Επιπλέον, την Τρίτη 6/1/2015 και την Τετάρτη 7/1/2015 θα παραμείνει ανοικτό και κατά τη διάρκεια της νύχτας και το ίδιο το Κέντρο Υποδοχής, για την παραμονή τυχόν επιπλέον αστέγων. Στο χώρο αυτό θα υπάρχει θέρμανση και δυνατότητα διανυκτέρευσης.

Οι πολίτες παρακαλούνται να ενημερώνουν για τα παραπάνω όσους εντοπίζουν να βρίσκονται σε ανάγκη ή να ενημερώνουν το Ανοικτό Κέντρο Υποδοχής Αστέγων στο τηλ. 2810 229944 ή στη Γραμμή SOS 8011116000.

Σε ανακοίνωσή του σχετικά ο Δήμος Ηρακλείου αναφέρει επίσης: «Ευχαριστούμε θερμά το Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Νομού Ηρακλείου και το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων για την καλή και ουσιαστική συνεργασία καθώς και τις υπηρεσίες, τους φορείς και τους εθελοντές για τη συμβολή τους».   

Σχόλια