Ειδήσεις

Στα 2,95 το ελαιόλαδο, "τσίμπησε" 15 λεπτά

Μπορεί οι αγρότες και δη οι ελαιοπαραγωγοί του Ηρακλείου να κάνουν το σταυρό τους με την επέλαση της κακοκαιρίας να μην πέσει χαλάζι, καθώς για όσους δεν έχουν μαζέψει τις ελιές θα αποδειχτεί καίριο πλήγμα, ωστόσο τα νέα είναι ευχάριστα καθώς η τιμή του παραγωγού παίρνει την ανιούσα σκαρφαλώνοντας στα 2,95 ευρώ το κιλό.

Αυτήν την απόφαση πήρε τη Δευτέρα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΣΗ, με τον κ. Στρατάκη να μην κρύβει την ικανοποίησή του για το άλμα των 15 λεπτών, μη παραλείποντας ωστόσο να αναφερθεί και στο μπάχαλο που έχει προκληθεί με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τις "τσεκουρεμένες" επιδοτήσεις.

Σύμφωνα και με τον πρόεδρο της ΕΑΣΗ Ανδρέα Στρατάκη, πρόκειται για μία άκρως τονωτική ένεση προς τον αγροτικό κόσμο μετά και το αλαλούμ που προκλήθηκε με τις επιδοτήσεις, παρά τα σκαμπανεβάσματα του προηγούμενου διαστήματος και με τη συγκομιδή του ελαιοκάρπου να φτάνει σε επίπεδο νομού Ηρακλείου στο 60%.

15 με 18 Ιανουαρίου οι επιδοτήσεις

Εκτός όμως από τα καλά νέα με τις τιμές παραγωγού του ελαιολάδου, ο πρόεδρος της ΕΑΣΗ στη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης για το 2015 από τη διοίκηση της ΕΑΣΗ, που λειτουργεί πλέον ως Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη, αναφέρθηκε και στο "μπάχαλο" που έχει δημιουργηθεί με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τις επιδοτήσεις, καθώς, παρά το γεγονός ότι αυτός είναι υπεύθυνος για τις περικοπές των επιδοτήσεων, υπάρχουν παραγωγοί που πηγαίνουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά από εκεί στη συνέχεια τους στέλνουν στην ΕΑΣΗ, χωρίς όμως η τελευταία να είχε ευθύνη για το θέμα.

Σε μία προσπάθεια να ενημερώσει τους 4.500 παραγωγούς του νομού Ηρακλείου που είδαν τις επιδοτήσεις τους πετσοκομμένες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Στρατάκης άφησε να εννοηθεί ότι τα ποσοστά που κόπηκαν κατά την πληρωμή της δεύτερης δόσης - σύμφωνα με δεσμεύσεις υπηρεσιακών και πολιτικών παραγόντων του υπουργείου στην Αθήνα - θα μπουν στα βιβλιάρια των δικαιούχων γύρω στις 15 με 18 Ιανουαρίου.

Βάλια Μπούη

Σχόλια