Ειδήσεις

Θλίψη για τη δολοφονία του Μενέλαου Αλυγιζάκη

Ένας πασίγνωστος στην Κρήτη - άλλωστε η καταγωγή του ήταν από το Ηράκλειο. Ο 43χρονος καθηγητής Χημείας Μενέλαος (Μελ) Αλυγιζάκης είναι ο Έλληνας που βρέθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου άγρια δολοφονημένος μέσα σε μια λίμνη αίματος σε στάση λεωφορείου στο Λονδίνο, κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό του Waterloo.

Ο Μενέλεαος Αλυγιζάκης ήταν καθηγητής Θετικών Επιστημών στο Κολέγιο Αθηνών και αλλού, με πλούσιο διανοητικό έργο. Σπούδασε κλασικό πιάνο στο Εθνικό Ωδείο (1979-1987) και αποφοίτησε το 1995 από το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική.

Εργάστηκε ως καθηγητής για χρόνια, διδάσκοντας Φυσική, Μαθηματικά, Χημεία και Πληροφορική σε σχολεία της Αθήνας αλλά και της Αγγλίας, όπως επίσης και σε ιδιωτικά κολέγια και πανεπιστήμια των δύο χωρών. Στο ενεργητικό του είχε θητεία στις Ουρσουλίνες, στο Κολέγιο του Γουεστμίνστερ, στο Κολέγιο του Γουίμπλεντον, στη Σχολή Λάτιμερ και σε πολλά άλλα, με τελευταίο το Κολέγιο Αθηνών.

Επίσης, είχε διδάξει σε μουσικές σχολές του Λονδίνου και άλλων βρετανικών πόλεων Τεχνολογία της Μουσικής, ενώ ο ίδιος συνέθετε μουσική. Διατηρούσε δικό του στούντιο τα τελευταία 25 χρόνια. Μιλούσε, εκτός από Ελληνικά και Αγγλικά, Γαλλικά και Βουλγαρικά, ενώ ήταν γνώστης και της νοηματικής γλώσσας. Αγαπούσε τα ταξίδια, το διάβασμα και τη γιόγκα.

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε τη θλίψη μεταξύ των μαθητών του Κολεγίου Αθηνών, οι οποίοι έσπευσαν να δημιουργήσουν σελίδα στο Facebook στη μνήμη του. Τα σχόλια είναι σπαρακτικά και όλοι τον χαρακτηρίζουν σαν έναν από τους καλύτερους καθηγητές που είχαν ποτέ.

Μία χρήστης έγραψε: «Ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος... Ακόμα θυμάμαι το κάθε τι που μας έλεγε... Ήταν ο καλύτερος καθηγητής που έχω δει στη ζωή μου. Είχε τον τρόπο του για όλα... Και πάντα με ένα χαμόγελο... Κρίμα, κρίμα, κρίμα που χάθηκε αυτή η ψυχή τόσο άδικα... Μακάρι να είναι καλά εκεί που είναι και να αναπαυτεί η ψυχούλα του...».

Μάλιστα, ένας χρήστης είχε σχολιάσει στο αρχικό άρθρο που είχε αναρτήσει το iefimerida.gr για την είδηση της δολοφονίας του: «Υπέροχος καθηγητής, υπέροχος άνθρωπος. Να αναπαυτεί εν ειρήνη. Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Δε θα μπει στην τάξη την Πέμπτη... Δε θα ξαναμπεί... υπέροχος άνθρωπος, υπέροχος...».

Σχόλια