Ειδήσεις

35 εκατοστά το χιόνι στα χωριά του Μυλοποτάμου

Η σφοδρή χιονόπτωση έχει προκαλέσει αρκετά προβλήματα και στο δήμο Μυλοποτάμου, όπου το χιόνι έχει φτάσει μέχρι τις παρυφές του Περάματος. Τα κυριότερα προβλήματα, σύμφωνα με το δήμαρχο Δημήτρη Κόκκινο, καταγράφονται στα χωριά του πρώην δήμου Κουλούκωνα, όπου το χιόνι στα Λιβάδια, τα Ζωνιανά τον Άγιο Μάμα, την Κάλυβο και το Γαράζο ξεπερνούν τα 35 εκατοστά. Ειδυλλιακό το τοπίο και στο δήμο Αμαρίου και συγκεκριμένα στο χωριό Λοχριά που βρίσκεται στα όρια του Ηρακλείου-Ρεθύμνου (στη φωτογραφία).

Εκχιονιστικά μηχανήματα Δήμου και Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου δουλεύουν ακατάπαυστα για να παραμείνει το οδικό δίκτυο ανοιχτό, καθώς οι μεγάλες ποσότητες χιονιού έχουν φτάσει μέχρι το Χουμέρι, που είναι ένα χωριό σε πολύ χαμηλό υψόμετρο.

Σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή έχουν ενημερωθεί κτηνοτρόφοι στον ορεινό Μυλοπόταμο να προστατεύσουν τα κοπάδια τους και να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Οι θερμοκρασίες στον ορεινό Μυλοπόταμο "φλερτάρουν" με το μηδέν και κάτω από το μηδέν. Ήδη επικρατεί προβληματισμός για την ένταση του χιονιά τις βραδινές ώρες.

Χιονισμένο τοπίο όμως θα συναντήσει κάποιος και στα χωριά των δήμων Αμαρίου και Αγίου Βασιλείου, χωρίς όμως τα προβλήματα να είναι έντονα.

Μανιασμένα κύματα στο Ρέθυμνο

Στην πόλη του Ρεθύμνου για μια ακόμη φορά τα μανιασμένα κύματα καταπίνουν ένα μεγάλο μέρος του λιμανιού, με την εικόνα να είναι ακριβώς η ίδια με αυτήν που καταγράφηκε στο ρεθυμνιώτικο λιμάνι την Πρωτοχρονιά. Την εικόνα κατέγραψε ο Πέτρος Δριγιανάκης.

Του Μάνου Δασκαλάκη

Σχόλια