Ειδήσεις

"Ανεβάζει ταχύτητες" η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 10 το βράδυ η συνεδρίαση της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο. Μία συνεδρίαση η οποία έγινε υπό την σκιά των τριών παραιτήσεων των Πετράκη, Βολανάκη και Αρμάου. Τα αντανακλαστικά της Νομαρχιακής λειτούργησαν άμεσα με την αντικατάσταση τους και τους κυρίους Σταυρακάκη και Τσιλογιάννη να ενεργοποιούνται πολιτικά αν και δεν έλειψε η δυσαρέσκεια για τις παραιτήσεις των μελών παρόλο που για κάποιους ήταν αναμενόμενες.

Ο Ανδρέας Τσιλογιάννης μάλιστα αρχικά δεν ήταν σίγουρο αν θα δεχόταν την τοποθέτηση του στη Νομαρχιακή καθώς εξαρχής ήταν γνωστή η σχέση του με το παπανδρεϊκό μπλοκ.

Στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής συζητήθηκε το πώς θα κινηθεί το κόμμα τοπικά τις ημέρες που απομένουν για τις εθνικές εκλογές χαράζοντας την οργανωτική και πολιτική προεκλογική γραμμή η οποία θα κινηθεί κυρίως γύρω από τη συσπείρωση της βάσης του κόμματος αλλά και ως προς την όσο το δυνατόν μικρότερη διαρροή ψήφων προς το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου.

Παράλληλα αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί διευρυμένη Ν.Ε. την ερχόμενη Πέμπτη στις 7 το απόγευμα, οπότε και θα οριστεί η επιτροπή εκλογικού αγώνα, ενώ θα συζητηθούν και ζητήματα που έχουν να κάνουν με την κάθοδο Βενιζέλου στο νησί, η οποία εκτός απροόπτου ή αλλαγών στο σχεδιασμό θα είναι στις 15 Ιανουαρίου.

Νικολέτα Σφακιανάκη

Σχόλια