default-image

Dolce Vita στη Ρώμη!

Ταξίδια
Dolce Vita στη Ρώμη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγες πόλεις σαν την Ρώμη προσφέρουν τέτοια ποικιλία και λίγοι είναι οι επισκέπτες που φεύγοντας δεν έχουν την επιθυμία να επιστρέψουν. Δεδομένου ότι είναι η έδρα της ιταλικής κυβέρνησης και του Βατικανού, η Ρώμη είναι μια γνήσια πρωτεύουσα. Έχει όλα όσα θα θέλατε από μια μοντέρνα πόλη, η ιστορία της πόλης είναι που λειτουργεί ως πόλος έλξης για τους επισκέπτες.

Από τα ερείπια των ημερών της ένδοξης Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας μέχρι την Αναγέννηση και τα μπαρόκ κτήρια του ιστορικού της κέντρου, η Ρώμη είναι ένα λαμπρό αρχιτεκτονικό μωσαϊκό, ένα πραγματικό αριστούργημα.

Ξεκινήστε το ταξίδι σας στην Πόλη του Βατικανού (πού είναι ανεξάρτητο κράτος από το 1929) όπου βρίσκεται η Βασιλική του Αγίου Πέτρου(η μεγαλύτερη εκκλησία στον κόσμο), το Μουσείο του Βατικανού και το λαμπρό αστέρι της ιταλικής Αναγέννησης, η Καπέλα Σιξτίνα. Η επιβλητική αρχιτεκτονική και η τέχνη καθιστά το Βατικανό στη κορυφή της must see λίστα της πόλης.Η Αρχαία Ρώμη, στηριζόταν σε επτά λόφους και χωριζόταν σε γειτονιές με διαφορετικά στυλ και προσωπικότητες που έχουν επιβιώσει έως σήμερα.

Στη δυτική όχθη του ποταμού Τίβερη, το Trastevere (όπου οι κάτοικοι αποκαλούν τους εαυτούς τους «πραγματικούς Ρωμαίους») βρίσκονται αμέτρητες αυθεντικές πιτσαρίες και εστιατόρια. Κατά μήκος του ποταμού, όπου είναι η Βασιλική της Santa Sabina και η εκκλησία του Sant'Alessio βρίσκεται το Aventine (ένας από τους επτά λόφους), σε μικρή απόσταση με τα πόδια είναι η περιοχή Testaccio, όπου βρίσκονται οι τάφοι των Άγγλων ποιητών John Keats και Percy Bysshe Shelley.Με την Σκαλινάτα, το Πάνθεον και την Piazza Venezia όλα στο ιστορικό κέντρο της πόλης, είναι δύσκολο να αρνηθεί κανείς πως η Ρώμη είναι μια από τις πιο αξιόλογες πόλεις του κόσμου. Τα καθαρά πλακόστρωτα δρομάκια μπορούν εύκολα να μεταφέρουν τους επισκέπτες πίσω στις περασμένες εποχές των αρμάτων και των μονομάχων, η ιστορική σημασία της πόλης δεσπόζει σε κάθε της σημείο.

Η Ρώμη σήμερα

Παρόλο το ένδοξο παρελθόν της Ρώμης, οι σύγχρονοι κάτοικοί της απολαμβάνουν το παρόν. Η πληθώρα από εστιατόρια και μπαρ που σερβίρουν κρασί στην Campo de' Fiori κάνουν την περιοχή σημείο αναφοράς της νυχτερινής ζωής για τους τουρίστες αλλά και για τους ντόπιους, βρεθείτε εκεί και απολαύστε ένα παραδοσιακό γεύμα νιόκι (συνήθως την Πέμπτη) ή ζυμαρικά Coda alla vaccinara με κοκκινιστή σάλτσα μοσχαριού.Κατά τη διάρκεια της ημέρας περάστε από την πρωινή αγορά που βρίσκετε στην ίδια περιοχή, μικροπωλητές που πωλούν τοπικά limoncello, ζυμαρικά, και ζουμερά ώριμα προϊόντα στους πάγκους τους. Έπειτα κατά μήκος της φημισμένης

Via Condotti επισκεφθείτε καταστήματα λαμπερών ονομάτων όπως Prada και Valentino.

Όσοι επιθυμούν ένα διάλειμμα από την έντονη ζωή της Ρώμης, μπορούν εύκολα να ταξιδεύσουν στην Τοσκάνη για ένα ποτήρι παραδοσιακό Chianti ή στη Νάπολη για πεζοπορία στην κορυφή του Βεζούβιου.Πίσω στη Ρώμη, περπατήστε στα καλντερίμια ανάμεσα στα αρχαία κτήρια, πιείτε πολύ κρασί και καφέ, περιηγηθείτε στις αγορές της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης και απολαύστε πάρα πολύ παγωτό. Μετά από όλα αυτά θα καταλάβετε το νόημα του dolce vita(γλυκιά ζωή).

Πηγή: takeatour.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News