default-image

Προβλέψεις του καιρού για κάθε πόλη και περιοχή της Κρήτης

Προβλέψεις του καιρού για κάθε πόλη και περιοχή της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δουλειά έκανε η μετεωρολογική ομάδα που διαχειρίζεται το blog "μετεοκρήτες" (meteokrhtes.blogspot.gr) με την πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες!

Δεν περιορίστηκαν στις γενικές προγνώσεις που βλέπουμε για το κύμα κακοκαιρίας το οποίο πλήττει το νησί, αλλά προχώρησαν και σε πιο "ειδικές" προβλέψεις ανά περιοχή, σημειώνοντας τι ακριβώς μπορούμε να περιμένουμε σε κάθε σχεδόν πόλη και κωμόπολη της Κρήτης και γενικότερα σε διάφορες περιοχές!

Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά, την οποία σας παρουσιάζομε στη συνέχεια:

Προειδοποιήσεις και κίνδυνοι

Ωστόσο ταυτόχρονα οι μετεοκρήτες σημειώνουν ότι η κακοκαιρία έχει και κινδύνους. Οπως γράφουν

"παρακαλούνται όσοι μας διαβάζουν από ορεινές -ημιορεινές περιοχές του νησιού να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα το χιόνι θα είναι πολύ πυκνό και σίγουρα θα δημιουργήσει προβλήματα! Θα χιονίσει ακόμα και σε πεδινές ίσως για λίγο και σε κάποιες παραθαλάσσιες περιοχές,από την Τρίτη το μεσημέρι γενικότερα έως την Πέμπτη το πρωί-μεσημέρι!

Πριν απ'αυτό θα θέλαμε να επισημάνουμε και πάλι το κίνδυνο για πλημμύρες στην βόρεια Κρήτη ,λόγω έντονων φαινομένων την Δευτέρα και την Τρίτη ,σε συνδυασμό με το ήδη κορεσμένο έδαφος ,από την απερχόμενη κακοκαιρία!

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις θυελλώδεις και πολύ πιθανόν να δημιουργήσουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες ,με σχετική εξασθένηση από την Τρίτη το μεσημέρι! Η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση και από την Τρίτη το μεσημέρι δεν θα ξεπερνά ακόμα και στα παραθαλάσσια τους 5-7°C !

Κλείνοντας να πούμε ότι αυτή  η χιονοκακοκαιρία θα έχει χιονοκαταιγίδες - χιονοθύελλες-χιονοχάλαζα γι' αυτό δείξτε την απαραίτητη ΠΡΟΣΟΧΗ και μην παίζετε με την φύση!!!!

*Για την Πέμπτη επειδή είναι πέραν του τριημέρου ,ίσως υπάρξουν κάποιες αλλαγές"

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News