default-image

Στις 16.000 οι πινακίδες που κατατέθηκαν στο Ηράκλειο

Κρήτη
Στις 16.000 οι πινακίδες που κατατέθηκαν στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβλέψεις ήθελαν τον αριθμό των πινακίδων κυκλοφορίας που θα κατέθεταν οι Ηρακλειώτες στη ΔΟΥ να φτάνουν και να ξεπερνούν τις 10.000.

Ωστόσο αυτό που έγινε... δεν το περίμενε κανείς: Προσέγγισε τις 16.000 ο αριθμός των πινακίδων που κατατέθηκαν, αφού έως και την τελευταία στιγμή ιδιοκτήτες αυτοκινήτων έτρεχαν στις ΔΟΥ για να καταθέσουν τις πινακίδες τους.

Και παρότι στο παραπάνω νούμερο περιλαμβάνονται και τα ενοικιαζόμενα, ο αριθμός είναι πολύ μεγάλος και δείχνει ότι οι Ηρακλειώτες συνεχίζουν να ταλανίζονται από την οικονομική κρίση, αφού δε διστάζουν να "βάλουν στην άκρη" το Ι.Χ., περιμένοντας... καλύτερες μέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πινακίδες οχημάτων που κατατέθηκαν στις εφορίες όλης της χώρας ξεπέρασαν τις 160.000.

Μόνο στο Ηράκλειο, άγγιξαν τις 16.000 πινακίδες όταν πέρυσι άγγιζαν τις 11.000 και τις 9.000 πινακίδες το 2012.

Και στην εφορία του Ηρακλείου, δύο δωμάτια γέμισαν κυριολεκτικά από τις πινακίδες, με τους εργαζόμενους ίσα-ίσα να χωρούν να… μπουν!!!!

Υπήρξαν και περιπτώσεις οδηγών που κατέθεσαν πριν λίγες μέρες τις πινακίδες των οχημάτων τους για να τις παραλάβουν σήμερα, χωρίς πρόστιμο, καθώς σήμερα κατάφεραν να πληρωθούν από την εργασία τους…

Λόγω οικονομικής αδυναμίας, αρκετοί οδηγοί θα κυκλοφορούν με τα αστικά λεωφορεία ή με τα πόδια

Στο μεταξύ καθώς έληξε και η παράταση της προθεσμίας που είχε δοθεί για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, πλέον όσοι συλληφθούν να κινούνται χωρίς τα απαραίτητα παραστατικά θα κληθούν να πληρώσουν τα τέλη... στο διπλάσιο, μαζί με το πρόστιμο δηλαδή.

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News