default-image

Και στην Περιφέρεια συζήτησαν για την κακοκαιρία

Κρήτη
Και στην Περιφέρεια συζήτησαν για την κακοκαιρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ημέρα των συσκέψεων σήμερα ενόψει του κύματος σφοδρής κακοκαιρίας που έχει ενσκήψει στην Κρήτη. Εκτός από το Δήμο Ηρακλείου, σήμερα συνεδρίασε και η Περιφέρεια Κρήτης.

Με αφορμή την κακοκαιρία η Περιφέρεια Κρήτης-Π.Ε. Ηρακλείου έχει λάβει τα αναγκαία μέτρα και είναι σε ετοιμότητα-συνεργασία με τους Δήμους και τις αρμόδιες υπηρεσίες για την άμεση αντιμετώπιση των τυχών προβλημάτων που θα προκύψουν.

Αυτό τονίστηκε στο περιθώριο σύσκεψης για το συντονισμό των υπηρεσιών, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Π.Ε. Ηρακλείου υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Ευριπίδη Κουκιαδάκη και τη συμμετοχή εκπροσώπων Πολιτικής Προστασίας, Σωμάτων Ασφαλείας, Τεχνικών Υπηρεσιών κ.ά. Στη σύσκεψη έγινε αναφορά για τη συνεργασία και ετοιμότητα των υπηρεσιών, ενώ ζητήθηκε και η συμβολή των πολιτών και να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να μην προχωρούν σε επικίνδυνες μετακινήσεις στα χιόνια ή μέσα στην καταιγίδα.

«Έχουμε ένα μόνιμο σχεδιασμό που περιλαμβάνει τέσσερις-πέντε εργολαβίες για τα κρίσιμα σημεία της Ενότητας του Ηρακλείου και αυτόν το σχεδιασμό κινητοποιούμε για να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αν είναι δυνατόν αμέσως τα πράγματα ώστε να μην έχουμε κλεισμένους δρόμους», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης και πρόσθεσε: «Εμείς ευχόμαστε να χιονίσει, θέλουμε να χιονίσει - έχει πολύ ενδιαφέρον και οπτικά αλλά θα γεμίσουμε και τις δεξαμενές μας με νερό. Αλλά την ίδια ώρα πρέπει να δώσουμε απαντήσεις στους πολίτες. Εδώ χρειάζεται και η δική τους συμβολή: δηλαδή οι άσκοπες μετακινήσεις είναι επικίνδυνες στα χιόνια.

Και εγώ έχω αυτή την τάση να πηγαίνω στα χιόνια, προσπαθώ όμως να συγκρατηθώ. Άλλοτε τα καταφέρνω, άλλοτε όχι, αλλά ελπίζω να τα καταφέρουμε όλοι να μην μπούμε στον πειρασμό να πάμε στα χιόνια την ώρα που χιονίζει ή την ώρα που δε χρειάζεται να μετακινούμαστε. Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ κρίσιμο να αυτοσυγκρατηθούμε, γιατί πραγματικά, επειδή είναι σπάνιο φαινόμενο για μας το χιόνι, την ίδια ώρα μας προκαλεί. Οι κτηνοτρόφοι πρέπει να γνωρίζουν ότι στα ορεινά οπωσδήποτε θα έχουμε πολύ χιόνι: έτσι λένε όλες οι προβλέψεις. Άρα πρέπει να πάρουν και τα δικά τους μέτρα.

Οι Δήμοι με τους οποίους είμαστε σε άμεση συνεργασία και επαφή παίρνουν τα δικά τους μέτρα γιατί εμείς θα δώσουμε τη μάχη του κεντρικού οδικού δικτύου. Δεν έχουμε ούτε το μηχανισμό ούτε τη δυνατότητα να πάμε στις αγροτικές περιοχές. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να πάμε ενδεχομένως σε δημοτικούς δρόμους. Αν μπορούμε να το κάνουμε και αυτό ταυτόχρονα με τη διάνοιξη των κεντρικών αρτηριών, προφανώς και θα το κάνουμε, δε θα μείνουμε στο τυπικό. Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά. Είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα για αυτό κάναμε και τη σύσκεψη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News