default-image

Τζάκρη, Μακρή, Βουδούρης, Παραστατίδης, στα ψηφοδέλτια

Ελλάδα
Τζάκρη, Μακρή, Βουδούρης, Παραστατίδης, στα ψηφοδέλτια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να βρουν ως "συνεργαζόμενοι" μεταξύ των άλλων οι Οδυσσέας Βουδούρης, Ραχήλ Μακρή, Θοδωρής Παραστατίδης, Χρυσούλα Γιαταγάνα και Θεοδώρα Τζάκρη, ενώ δεν αποκλείονται και άλλες "εκπλήξεις".

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το iefimerida.gr, η κατάρτιση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει την τελική της κατεύθυνση και αναμένεται την προσεχή Τετάρτη να συνεδριάσει είτε η Κεντρική Επιτροπή, είτε η Πολιτική Γραμματεία ούτως ώστε αυτά να εγκριθούν και να ανακοινωθούν τα ονόματα, καθώς στις 9 του μήνα όλες οι υποψηφιότητες θα πρέπει να κατατεθούν στο πρωτοδικείο.

 Ο Αλέξης Τσίπρας στο Tae Kwo Do, εμφανίστηκε βέβαιος για την εκλογική νίκη, ζητώντας από όλους να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους με στόχο την αυτοδυναμία, ενώ εγκρίθηκε και η πρότασή του για μια διευρυμένη προεκλογική πλατφόρμα -με τις 50 από τις 425 θέσεις υποψηφίων στα ψηφοδέλτια να καταλαλμβάνουν στελέχη άλλων πολιτικών σχημάτων- υπό τον όρο ότι δεσμεύονται στην προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σκουρλέτης-Δραγασάκης στο Επικρατείας

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, "κλειδωμένες" θεωρούνται για το Επικρατείας οι υποψηφιότητες του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη , ενώ  συζήτηση γίνεται για το εάν θα είναι υποψήφιος στο Επικρατείας και ο Γιάννης Δραγασάκης ή θα κατέβει στη Β' Αθηνών. Στην πρώτη πεντάδα, πιθανότατα να τοποθετηθεί και ο πανεπιστημιακός Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, ενώ βάσει καταστατικού αναμένεται και γυναικεία υποψηφιότητα.

Οι «λογαριασμοί» με τους ανεξάρτητους

Επί του παρόντος, με τα "δύο πόδια μέσα" είναι ο Οδυσσέας Βουδούρης ο οποίος θα κατέβει στη Β' Αθήνας και ο Θόδωρος Παραστατίδης που έχει "μηχανισμό" στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Κιλκίς. Τις τελευταίες ώρες, μετά και την έγκριση της εισήγησης του Α.Τσίπρα για τη συμμετοχή συνεργαζόμενων στα ψηφοδέλτια υπάρχει μεγαλύτερη αισιοδοξία και για τους άλλους ανεξάρτητους, με μέλος της Επιτροπής ψηφοδελτίων να προβλέπει μιλώντας στο iefimerida.gr πως "περνάνε και οι Θεοδώρα Τζάκρη, Ραχήλ Μακρή και Χρυσούλα Γιαταγάνα".

Συνωστισμός στη Β' Αθήνας

Στη Β' Αθηνών οδεύει ο εξ' απορρήτων συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα Νίκος Παππάς, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας και πιθανότατα και ο πρώην ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής. Εκεί, πέραν των βουλευτών που εξελέγησαν στις προηγούμενες εκλογές θα είναι υποψήφιοι ο Γιάννης Μπαλάφας, ο προερχόμενος από το Επικρατείας Δημήτρης Τσουκαλάς, ο Κώστας Πουλάκης, η Θεανώ Φωτίου, ο Αντρέας Καρίτζης, ο Κώστας Ήσυχος, ο Νίκος Ξυδάκης, η Αννέτα Καββαδία, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ενώ έχει ακουστεί και το όνομα του Γιάννη Βαρουφάκη, χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστό που θα κατέβει υποψήφιος.

Σε Αχαΐα και Α' Αθήνας ο Αλεξης Τσίπρας

Με το "χαρτί" της διπλής υποψηφιότητας, στην Α' Αθήνας και στην Αχαία θα είναι υποψήφιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ "πλώρη" για την Α' Αθήνας έχουν βάλει ο διευθυντής της Αυγής Νίκος Φίλης, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, το στέλεχος του Γραφείου Τύπου Χρήστος Στάικος, ενώ και ο διευθύνων σύμβουλος της Αυγής Δημήτρης Στούμπος θα είναι υποψήφιος στην Α' ή στη Β' Αθηνών.

Στην Αττική υποψήφιος αναμένεται να είναι ο ηθοποιός Πάνος Σκουρολιάκος ενώ δομένες είναι οι εκ νέου υποψηφιότητες των Aλέξη Mητρόπουλου, Nάσου Aθανασίου, Γιώργου Πάντζα,  και Αλέκου Kαλύβη.

Σοβαρές είναι οι πιθανότητες να κατέβει υποψήφιος στις Κυκλάδες το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος, κάνοντας τους συνυποψηφίους του -δικαιολογημένα- να χάνουν την ησυχία τους.

Στην A΄ Πειραιώς αναμένεται να «κατέβει» ο Θοδωρής Δρίτσας και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Στάθης Λεουτσάκος, ενώ στη B' Πειραιά ο επικεφαλής της Aριστερής Πλατφόρμας Παναγιώτης Λαφαζάνης και η Νίνα Kασιμάτη.

Τέλος, αρκετοί είναι αυτοί που αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν…μετεγγραφές από στρατόπεδο της Αγίου Κωνσταντίνου προς Κουμουνδούρου, καθώς δεν θα είναι υποψήφιοι με τη ΔΗΜΑΡ η Ασημίνα Ξηροτύρη, ο Γιώργος Κυρίτσης, ενώ με τον Γιάννη Πανούση- ο οποίος δεν θα κατέβει υποψήφιος- δεν αποκλείουν αρκετοί ακόμα και μια μετεκλογική συνεργασία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News