default-image

Ο κύκλος των ανθρώπων του Χριστόδουλου Ξηρού

Ελλάδα
Ο κύκλος των ανθρώπων του Χριστόδουλου Ξηρού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθώς η ΕΛ.ΑΣ. έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό σε όλη την Ελλάδα, προσπαθώντας να εντοπίσει όλο τον κύκλο των συνεργατών του Χριστόδουλου Ξηρού, σιγά-σιγά ξετυλίγεται το κουβάρι της εγχώριας τρομοκρατίας.  

Στις πρώτες θέσεις της λίστας των προσώπων που αναζητάει η Αντιτρομοκρατική είναι ένας άνδρας και δύο γυναίκες που σύμφωνα και με τις μαρτυρίες που υπάρχουν ήταν τα πρόσωπα που επισκέπτονταν τον εκτελεστή της 17Ν στη γιάφκα στην Ανάβυσσο.

Τον άνθρωπο που ανέφερε στο σχεδιάγραμμα για την επίθεση κατά των φυλακών Κορυδαλλού αναζητάει η ΕΛ.ΑΣ. Ο «Γιώργος με τη διπλή γεμιστήρα στο καλάσνικοφ», όπως έγραφε χαρακτηριστικά ο Ξηρός, φαίνεται πως θα ήταν ο επικεφαλής της ένοπλης ομάδας υποστήριξης στην επίθεση στις φυλακές. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία θα ήταν ο αρχιεκτελεστής όσων θα επιχειρούσαν να εμποδίσουν την απόδραση μελών των "Πυρήνων της Φωτιάς", αλλά και ποινικών. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου που είναι το μόνο πρόσωπο στο οποίο έκανε αναφορά ο Χριστόδουλος Ξηρός στο χειρόγραφο σημείωμα που εντοπίστηκε στο κρησφύγετό του. Εξάλλου σύμφωνα με μαρτυρίες ένα από τα πρόσωπα που μπαινόβγαινε στη γιάφκα στην Ανάβυσσο ήταν ένας άνδρας, ο οποίος φρόντιζε να φοράει πάντα καπέλο ώστε να κρύβει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Μάλιστα ο εντοπισμός εντός της γιάφκας διπλών γεμιστήρων για καλάσνικοφ δείχνει πως το πρωτοπαλίκαρο του Χριστόδουλου Ξηρού ήταν έτοιμο να γαζώσει όποιον θα επιχειρούσε να τους χαλάσει τα σχέδια κατά τη διάρκεια της επίθεσης εναντίον των φυλακών Κορυδαλλού.

Υπενθυμίζεται πως στις σημειώσεις που είχε κρατήσει ο Ξηρός είναι σαφέστατος, καθώς γράφει στο ημερολόγιο του: «...πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτό που πρέπει εάν η εξωτερική φρουρά αντιδράσει».

Όλα τα στοιχεία δείχνουν πως ο Χριστόδουλος Ξηρός όχι απλά δεν ήταν μόνος αλλά υποστηριζόταν από μια ομάδα τουλάχιστον 6 ατόμων που είχαν αναλάβει τόσο την προστασία του, τις μετακινήσεις και την τροφοδοσία του, αλλά παράλληλα αποτελούσαν και την ομάδα κρούσης του.

Τα μέλη της ομάδας υποστήριξης θα ήταν σε κοντινά σημεία, πάνοπλα με καλάσνικοφ (γι' αυτό και βρέθηκαν γεμιστήρες δεμένοι μεταξύ τους), και θα εξουδετέρωναν όποιους από τους εξωτερικούς φύλακες ή τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους προσπαθούσαν να καταδιώξουν τους δραπέτες.

Η μελαχρινή και η ξανθιά

Μια μελαχρινή και μια ξανθιά γυναίκα έχουν μπει τώρα στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής. Η μια είναι ήδη γνωστή στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία από την πλαστή ταυτότητα που χρησιμοποιήθηκε για την ενοικίαση της μονοκατοικίας. Μάλιστα το άτομο τα στοιχεία του οποίου έχουν χρησιμοποιηθεί στην ταυτότητα δεν έχει δηλώσει απώλεια. Δηλαδή οι τρομοκράτες κατάφεραν να υποκλέψουν στοιχεία χωρίς να κλέψουν την ταυτότητα.

Ωστόσο αυτό που προκάλεσε εντύπωση είναι το γεγονός πως μάρτυρες είδαν τον Χριστόδουλο Ξηρό να κάνει βόλτες στην περιοχή συνοδευόμενος από μια γυναίκα ξανθιά, μετρίου αναστήματος, η οποία συνήθως είχε μαζί της ένα ανήλικο παιδάκι... Οι ίδιοι μάρτυρες έδωσαν περιγραφές που σε πολλούς θύμισαν την Πόλα Ρούπα η οποία διαφεύγει έχοντας μαζί της και το ανήλικο παιδί της.

Εμφανίστηκε η κάτοχος της ταυτότητας

«Δεν έχω χάσει την ταυτότητά μου, την έχω στα χέρια μου», είπε η Ελένη Μελάνη που βρέθηκε από τη μία στιγμή στην άλλη να είναι... «συνεργός» του Χριστόδουλου Ξηρού.

Η Ελένη Μελάνη είναι η γυναίκα για την οποία μιλάει όλη η Ελλάδα μετά τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού και την αποκάλυψη πως τη γιάφκα της Αναβύσσου την είχε νοικιάσει μία γυναίκα με πλαστή ταυτότητα που είχε τα στοιχεία της κατοίκου του Αλιβερίου. Η ίδια μιλώντας στον Ant1 ανέφερε πως δε γνωρίζει πώς διέρρευσαν τα στοιχεία της ταυτότητάς της, αφού όπως είπε δεν την έχει χάσει. «Δεν έχω χάσει την ταυτότητά μου, τη χρησιμοποιώ έξι μήνες και δεν ξέρω πώς έφτασε στα χέρια του Ξηρού. Αυτή είναι η καινούργια που είχα βγάλει σε αντικατάσταση της προηγούμενης. Ο αριθμός της ταυτότητας είναι ο ίδιος που χρησιμοποιώ εγώ τώρα. Την έχω στα χέρια μου. Όταν άλλαξα την ταυτότητα, τα καινούργια μου στοιχεία τα είχα δώσει σε τράπεζες, εφορίες, ΙΚΑ, κινητή τηλεφωνία, πουθενά αλλού».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News