Ειδήσεις

Τέλος προθεσμίας σήμερα για τέλη και πινακίδες

Τέλος χρόνου σήμερα για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και την κατάθεση των πινακίδων στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι ξεπερνούν τους 100.000 οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. που έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους στην εφορία προκειμένου να μην πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2015. Καθημερινά τις τελευταίες 50 ημέρες προσέρχονταν στις ΔΟΥ εκατοντάδες πολίτες για το σκοπό αυτό.

Σημειώνεται πως το περασμένο έτος 135.000 ιδιοκτήτες Ι.Χ. είχαν καταθέσει τις πινακίδες, ενώ το διάστημα 2010-2013 περίπου 874.000 ιδιοκτήτες Ι.Χ. παρέδωσαν τις πινακίδες τους.

Η εξέλιξη αυτή σχετίζεται με την αύξηση των τελών κυκλοφορίας, με τα τεκμήρια που εφάρμοσε η φορολογική διοίκηση για την τεκμαρτή φορολόγηση εισοδημάτων, αλλά και βεβαίως με το φόρο πολυτελείας για τα υψηλού κυβισμού οχήματα.

Υπογραμμίζεται ότι με την υποβολή δηλώσεων "ακινησίας" και την κατάθεση των πινακίδων στις ΔΟΥ που θα υποβληθούν μέχρι και σήμερα 31 Δεκεμβρίου οι φορολογούμενοι που διαθέτουν Ι.Χ. αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, όχι μόνον απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας του 2015, αλλά γλιτώνουν και από την εφαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης για το επόμενο έτος, καθώς στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος του 2015 δε θα υπολογιστούν τεκμήρια διαβίωσης για τα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους.

Σχόλια