Ειδήσεις

Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής του Μαν. Σαριδάκη

Έκθεση έργων ζωγραφικής του Μανώλη Σαριδάκη, με θέμα: "Ιδιωτικά τοπία" εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 7:30 το απόγευμα στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Ιδιωτικά τοπία είναι η ζωγραφική ενότητα που αποτελεί φυσική προέκταση και κατάληξη των προηγειθησών ζωγραφικών ενοτήτων "Τοποθεσίες εντυπώσεων" και "ψηλαφώντας ένα αόρατο σύνορο", που παρουσιάστηκαν στη Dianna Gallery στην Αθήνα το 2002 και το 2006 αντίστοιχα.

Πρόκειται για μια σειρά τοπίων, χρωματικών πεδίων που αποτυπώνουν στο ανάγλυφό τους τη χρονική στιγμή, αυλαίες που ανοίγουν σε ταξίδια του νου ως τη βαθύτερη μνημη, τοπία φευγαλέα μέσα από την κίνηση του ζωγραφικού χρόνου των νεφών, ως πάντα αντιστοιχούμενα ή συμπίπτοντα με την προσωπική στιγμή. Γιατί δεν ήταν η φόρμα τούτη τη φορά η αιτία που ξεδίπλωσε η ζωγραφική το ανάπτυγμά της, αλλά η χρονική στιγμή που καταξιώνει τη φόρμα σε οπτικό ερέθισμα και που γυρεύει, στιγμή προς στιγμή, να ντυθεί το ζωγραφικό της περιεχόμενο.

Ο Μανώλης Σαριδάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1961. Πατέρας του ήταν ο ζωγράφος Δημήτριος Γ. Σαριδάκης. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας από το 1981 έως και το 1986. Στη δουλειά του, ζητήματα υφής, υλικότητας, επεξεργασίας, ρυθμού καθώς και συμβολικές προεκτάσεις και ερμηνείες επιχειρούν να οδηγήσουν το έργο πέραν από την τυπική περιγραφική απόδοση.

Η έκθεσή του στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου θα λειτουργεί ως τις 17 Ιανουαρίου, καθημερινά από τις 9 το πρωί ως τη 1:30 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα ως τις 9 το βράδυ. Τα Σάββατα η έκθεση θα λειτουργεί από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι.

Σχόλια